Hatalmas hajrát nyitott a Salernitana csapata, az az együttes, amely pár forsulóval ezelőtt még az utolsó helyen tanyázott. Már mindenki leírta őket, amikor olyan szinten elkezdték gyűjteni a pontokat, hogy már most a bent maradást érő hekyek egyikén áll a csapat.

Nagy reményekkel vágott ennek a szezonnak a Salernitana együttese, azonban hamar kiderült, hogy ez nem az ő szintjük. Elképzelhető, hogy a tulajdonos körüli mizéria is bekavart nekik a szezonra, bár aligha hiszem. Szerencséjükre megmenekültek a kizárástól, pár eléggé kicentizték azt is. A szabályok kimondják, hogy egy osztályban nem lehet több klubnak is ugyanaz a tulajdonosa, itt pedig ez az eset állt fent. Claudio Lotito a hazai együttes mellett a Lazio tulajdonosa is, így a szabályok értelmében meg kellett válljon az egyik egyesülettől. Erre a csapatra esett a választása, és 2021 végéig kaptak haladékot. 2021 december 31 volt az a nap, amikor kaptak ajánlatot, amit gyorsan véglegesítettek is, így megmenekültek a kizárástól.

A Salernitana akkora futást tart, hogy a Roma elleni vereséget követöen öt mérkőzéses veretlenségi sorozatot állított fel. Jó eséllyel ez ma hatra nő, nem hiszem, hogy ha már idáig eljutottak hagyják veszni az egészet. Ellenfelük a szintén kiesés ellen küzdő Cagliari, akik pocsék formában vannak. Mivel a Genoa is nyerni tudott a Juve ellen, így tovább sűrűsödik a hátsó mezőny ezen fele, így a Salernitana-Genoa-Cagliari hármasból lesz egy, aki bent marad.

Három mérkőzése van még bebiztosítaniuk a csapatoknak az élvonalbeli tagságukat, azonban ha itt nyerne a salernói csapat, akkor hatalmas lépést tennének felé. Jobb csapatnak tartom a hazaiakat, akiknek az önbizalmuk is megvan hozzá, így az a tippem, hogy otthon tartják ma a három pontot.

Salernitana - Cagliari: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp