Kicsit mosolygok amikor meglátom, hogy a főtáblán a szabad kártya adta lehetőségnek köszönhetően indulhat hazai színekben Passaro és Arnaldi, addig jóval előrébb rangsoroltak pedig a selejtezőben kénytelenek kivívni a főtáblás szereplést.

A kis termetű, argentin Sebastian Baez is erre "kárhoztatott", de becsülettel beállt a sorba és elébe ment a feladatnak, ahol az első lépést már megtette a szombati napon a selejtezőben magabiztosan verte a koreai Soon Kwont két egyszerű, breakelt 6:4 -es szettben.

Baez formája alapból remek, hiszen a szomszédban, Portugáliában egy tornagyőzelemmel melegített Estoril városában, ahol a Jooao Sousa, Cilic, Gasquet, Ramos-Vinolas, Tiafoe ötöst utasította maga mögé a versenyen. A múlt héten pihentz, kihagyta a madridi Masterst, és minden idegszálával a római Mastersre készült, ami jó döntésnek bizonyult, így előzetesen.

A mai rivális a finnek első számú csillaga, aki 23 éves, de megközelítheti, sőt túlszárnyalhatja korábbi nayg finn honfitársát Jarrko Nieminent is. A tehetsége adott hozzá, ám nagyon látványos, hogy a játéka leginkább gyors, kemény borításokon ül, a lassabb salakon elveszíti az élét a játéka.

Meg van az ütőereje salakon is, de kevésbé hatékony a salakos játéka.

Az első körben az olaszok szabad kártyás selejtezős ITF szintű játékosa, Fonio ellen is megszenvedett a suomi fiú, a középső szettet bukta is tie-breakben, de csak túlverekedte magát az első feladaton.

Baez azonban a mai salakos tenisz mezőny egyik legjobban pörgő játékosa, nem véletlen volt ott a Next Gen milánói döntőjén is. Azt hiszem Ruusuvuorinak ma is ad egy leckét majd, hogy miről is szól az igazi salak tenisz ...

Baez, Sebastian - Ruusuvuori, Emil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp