A magyar származású, de teniszben a szerb színeket választó Györe Lászlótól már a selejtezőben jó teljesítményt vártam, hiszen az idei salakos szezon kezdete is jó jeleket mutatott. Kokkinakis elleni írásomat igazolta is, majd a bolíviai Delliennel szemben még rátett egy lapáttal, és olyan teljesítményt nyújtott - sima 6:4, 6:2 -vel verte a kis dél-amerikait, akit rendre nehéz feltörni - , ami arra utal ez a hét egészen szép történetet hozhat majd Laci számára.

A főtáblás első ellenfél nem más, mint a tavalyi egész szezont majdnem kihagyó horvát Borna Coric lesz, aki kost a védett ranglistájának köszönhetően lehet ott a táblán és próbálja helyre ráznia magát, terelni a játékát a megfelelő irányba. Ám ekkora kihagyás után már-már evidens, hogy nem egyből hullik a pecsenye a játékosok szájába, megint rögös úton, kell visszatalálnia a megfelelő útra Bornának.

Csupa vereségek, igaz minőségi ellenfelekkel szemben Coric oldalán eddig a tavasszal. Ám abból erőt meríthet, hogy Monte Carlóban Sinner, a római Challengeren Cobolli majd Madridban Lajoviccal szemben is szettet nyert és biztatóbb játékot játszott, amiből erőt meríthet, az a bizonyos áttörő erő hiányzik belőle, mellyel megindulhatna a győzelmek gyűjtésére.

Györe ezzel szemben nagyon egyben van a rövid eddig eltelt salak szezonban igazi salakos spílereket vert, említhetjük Musettit, Sonegót vagy az említett tegnapi dellien elleni sikerét. Coricnak pedig időre van szüksége, hogy felvegye azt a ritmust, ami egy hosszabb három szettes csatára elég, mert most egy-egy nyert szettekre van csupán kalibrálva a dalmát.

Djere vagy maradjunk Györénél most látványosan jó formának örvend és ezt a formát a játékból kieső Coric is megfogja tapasztalnia mai napon!

Djere, Laslo - Coric, Borna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp