Az utolsó fordulót rendezik a labdarúgó Magyar NB1-ben, ahol arra keressük a választ, hogy ki lesz a második helyezett és ki fog kiesni a Gyirmót mellett. A mai két találkozó egyik résztvevője sem érdekelt sem a dobogóért folyó küzdelemben, sem a kiesésben, ezért lehet a tétnélküliség egy kis plusz a tippben.

A Mezőkövesd a kilencedik, az Újpest a hatodik helyen áll a tabellán, mindkét csapat végezhet akár előrébb is. Éppen ezért van ugyan tétje a mérkőzésnek, de azt hiszem, hogy igazából a vendég Újpest az, aki komolyabban veheti ezt a találkozót.

Nagyon gyengén kezdtek a lila-fehérek, a szezon végére azonban ez már csak egy rossz álomnak tűnhet. Jelenleg a hatodik helyen vannak, de egy győzelemmel akár az ötödik pozícióban is végezhetnek. Kevés gólt rúgnak, de ez inkább a szezon első felének köszönhető, amikor is fordulókon keresztül csak az utolsó helyen kullogot a csapat. Azóta magukra találtak és egyre eredményesebb a csapat is, bár néha előfordult olyan találkozó, ami a szezon elejét idézte.

A Mezőkövesd legutóbbi két találkozóján gól nélkül maradt, sem a Debrecen, sem a Kispest ellen nem tudtak gólt szerezni. Ma az Újpest ellen játszák utolsó szezonbéli találkozójukat, ráadásul hazai pályán. Szépen akarnak búcsúzni, jó eséllyel már az elejétől kezdve támadólag fognak fellépni.

Ha minden úgy alakul, ahogy várom, akkor már a félidőig meglehet a két gól, én mindkét csapattól várok egyet-egyet. Legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön volt legalább két gól a félidőig, így ez a mostani már a negyedik lenne ebben a sorban. Mégis úgy érzem, hogy ez a sorozat folytatódni fog.

Mezőkövesd - Újpest FC: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp