Ha salakos Masters torna elődöntő, akkor borítékolható a Tsitsipas-Zverev párharc, Monte-Carloban a görög, Madridban a német nyert, és most jöhet a római derbi.

Tsitsipas azért stabilan szállítja a győzelmeket a salakszezonban, megnyerte a monte-carloi ezrest, és csak két veresége van, a mostanában verhetetlennek tűnő Alcaraz verte egy őrült meccsen Barcelonában, és múlt héten döntő szettben Zverev a madridi Mastersen. A halál torkából jött vissza Rómában a görög, Dimitrov ellen meccslabdákat kellett hárítania, Khachanov ellen is bukta az első szettet, a negyeddöntőre stabilizálódott úgy igazán a játéka, a hazai közönségkedvenc Sinnert már kettőben verte. A kulcspontoknál nagyon összeszedetten játszik a görög, a meccslabdákat nyerőkkel hárította, azért mentálisan elég magas szinten van.

Zverevnek sokkal könnyebb sorsolása volt Rómában, Baez, de Minaur és Garin sem az a szint, ami mondjuk Tsitsipas, de azért volt szenvedése bőven. Mostanában kicsit nekem olyan Zverev, mint a pár évvel ezelőtti önmaga, viszonylag sok hiba, és szenvedés, valahogy egyik meccsen sincs meg nekem, hogy ez nagyon sima győzelem lenne. Az adogatásai sem annyira hatékonyak, mint múlt héten Madridban, amiből azért sok ingyen pontot hozott Tsitsipas ellen.

Ez a 12. mérkőzésük egymás ellen, jelenleg 7:4-re Tsitsipas vezet, viszont salakon csak egyszer, épp a múlt héten tudott Zverev győzni. Szerintem most visszavág a múlt heti vereségért Tsitsipas, egy fokkal stabilabbnak érzem, a héten jobb az adogatása is, nálam ez görög döntő lesz, erről az ágról.

Tsitsipas, Stefanos - Zverev, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp