A Salernitana múlt heti töketlenkedése miatt ezen a találkozón is muszáj a három pont begyűjtése, máskülönben kiesés lehet a vége.

Az Empoli két fordulóval a vége előtt a tizennegyedik helyen áll, hét ponttal előzik mai ellenfelüket. A salernói alakulat hatalmas hajrával elérte azt, hogy pár körrel a vége előtt már a biztos bentmaradást jelentő tizenhetedik helyen állnak. Lehetne ez jobb is, de a múlt heti, Cagliari elleni mérkőzésen sehogyan sem tudták kihúzni a végéig a találkozót, és a kiesőhelyen álló csapat a 90+9.percben sikeresen egyenlíteni tudott. Ez azt jelentette, hogy továbbra is sűrű hátul a mezőny és még a Samp vagy a Spezia is kieshetne speciális esetben.

De nem csak a kiesők kiléte ismeretlen még, hanem a bajnokságot nyerő együttesé is, így nem várható olyan találkozó, amin leadnák a pontokat.

Az Empolinak már nincs miért küzdenie, simán benne van a mérkőzésben, hogy annyira motiválatlanok lesznek, hogy már a félidőre vagy két gólos előnnyel menjenek a vendégek. Az Empoli előrébb már nem tud kerülni, és hátrébb sem nagyon.

A Salernitana az olasz bajnokság harmadik legjobb formában lévő együttese, a két milánói klub mögött. Kevesen gondoltuk volna, hogy a kizárás vesélye fenyegetése és a gyenge szezonkezdet után így magára találnak.

A vendégeknek kellenek a pontok, mint egy falat kenyér. A múlt heti hibájukból tanulva, azt hiszem most megpróbálják minél előbb lerendezni a találkozót. Ezt úgy tudják megtenni, hogy két gólosra növelik az előnyüket, ha sikerül megszerezzék a vezetést. Ha viszont az Empoli szerezné meg a vezetést, akkor adná magát a tipp, vagyis akkor már tényleg két gól kell a győzelemhez.

Empoli - Salernitana: Salernitana által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp