Érdekesebb meccs lesz ez, mint ahogy elsőre látszik. Mindkét csapat komoly reményeket fűzött az évadhoz, és sokáig úgy tűnt, hogy a Hoffe be is szalad egy nemzetközi kupás helyre. Aztán hogy ez miért nem jött össze végül, az egy külön elemzés tárgya lehetne. De nézzük a csapatokat.

A Gladbach talán a leghektikusabb német csapat jelenleg. Megverik a Bayern Münchent 5-0-ra (igaz, kupameccsen), de kikapnak a Borussia Dortmundtól 6-0-ra. Azt látjuk tőlük, hogy egyik héten hatalmasat játszanak, aztán a következő héten egy tök középcsapat alázza őket. Miért van ez? Fogalmam sincs, nem vagyok pro licenszes magyar edzőfejedelem, hogy ezt megfejtsem, de az tény, hogy végeredményt tippelni a meccseikre NOBET kategória.

Most egy felfelé ívelő tendenciát látunk náluk, hiszen a friss Európa Liga döntős Frankfurt otthonából 1-1-el távoztak, míg a Leipziget 3-1-re alázták. Azt megelőzően pedig Freiburgból is elhoztak egy pontot (3-3), egy rendkívül izgalmas és magas színvonalú meccs után. Adi Hütler jó kis edző, és ha sikerül a csapat játékát állandóra stabilizálnia, akkor jövőre végre nemzetközi kupát is kiharcolhatnak, ami már két éve nem jön össze nekik.

Hét közben játszottak egy jótékonysági meccset Ukrajna válogatottja ellen, 2-1-re kikaptak, de a befolyt 600.000 eurót felajánlották az ország megsegítésére. Szép gesztus, taps érte. Viszont ez a meccs többet kivehetett a játékosokból, mint egy szimpla edzés, mert ahogy néztem, a fő csapat is pályára lépett egy fél órára.

Az egyik legjobb védőjük, Nico Elvedi piros lapja miatt nem játszhat, tehát a védelemben kicsit foghíjasak lesznek. Amúgy sem túl acélos a védekezésük, tehát van keresnivalója a Hoffe csatároknak.

Áttérve a Hofféra, Sebastian Hoeness mester is keresheti a hibákat, mert sokáig BL-helyen álltak, de nem nyertek 8 bajnoki mérkőzés óta, így pedig lecsúsztak mindenhonnan. A legutóbbi Bayer Leverkusen elleni meccsen tök jól tolták 75 percig, aztán összezuhantak, pedig uralták az összecsapást. Nem volt benne a 2-4-es végeredmény a pakliban. Hoeness láthatóan próbálja meccsről meccsre összekaparni a játékosokat, tüzelni és motiválni őket. Ez sikerül is neki, de a szerencsétlenség ellen nem lehet küzdeni.

Szerencsétlenség, mert egy kezdőcsapatra való játékosa sérült: csak a védelemből Chris Richards, Havard Nordtveit, Benjamin Hubner, és Ermin Bicakcic hiányzik, szóval így nehéz összekaparni egy jó eredményt. Rendre megkapják a góljaikat is, az utolsó 8 meccsükön csak a Fürth ellen úszták meg 2 kapott gól alatt (és a Bayern ellen, de azt nem számolom, mert ott barátságos pacsizás volt).

Azt olvastam, hogy egy Akpoguma, Vogt, Posch hármassal kezdenek, amit a két szárnyvédő (Samassekou és Raum) egészít ki, és így tolják 4-3-3-ban. Érdekes felállás, nulla védő mellett én biztosan nem tolnám a három csatárt.

Szóval ebből a meccsből nekem gólok jönnek ismét, nem meglepő módon. Az első félidőben már várom az őrületet, szerintem akár 3-4 gól is lepotyoghat ebben a játékrészben.

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp