A skót pontvadászat utolsó fordulójában már különösebb izgalmakra nem kell számítani. A csapatok már csak leakarják tudni az utolsó 90 percet és persze főleg hazai oldalon indulhat a végtelen buli és partizás. Ange Postecoglou vezérletével ugyanis a csapat ismét bajnoki címet ünnepelhet és készülhet a Bajnokok Ligája csoportkörre miután a nagy rivális Rangers négy pontra leszakadt tőlük.

Az utolsó meccset így hogy a Celtic Parkban játsszák viszont aligha fogják félvállról venni. Igazi gálameccs várható szerintem sok góllal. Ange biztosította az embereket hogy csapata bulihangulata csak a kezdősípszóig tarthat, utána nem lesz olyan játékos a pályán aki ne 100%-ot próbálna nyújtani. Hazai pályán egész évben fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat, veretlenségüket nem ma szeretnék eltemetni (15-3-0 49:6). A keretükből csupán Juranovic fog hiányozni érülés miatt.

A Motherwell szintén elégedett lehet a szezonjával hiszen elérték a konferencia liga indulásért érő negyedik helyet. Az előző körben a Hearts elleni győzelem nagyon kellett ehhez, ahol bár nem játszottak jól a focit ismét bebizonyosodott gólra játsszák. Ma tíz játékosuk is kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik így nem valószínű hogy elrontják a Celtic napját, de egy, maximum két gólra akár jók lehetnek a bulihangulatban levő hazaiak ellen.

Szerintem mindkét csapat betalálhat, viszont a Celtic behúzza az utolsó hazai meccsét. Az utóbbi öt egymás elleni meccsük a Celtic szempontjából nézve: 4:0, 1:0, 2:0, 2:1, 4:1. Utolsó Motherwell győzelem 2015 ben volt, azóta több mint 20 alkalommal találkoztak a felek.

Tipp: 3-1

Celtic - Motherwell: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp