A francia élvonal is a végénél tart, még kér forduló van hátra a 2022/2022-es pontvadászatból. Sok csapat már csak teng és leng, ilyen a Reims , amely együttes a biztos bennmaradás tudatában gurigázik a hátra lévő fordulókban. A 12. helyről feljebb már nem vezet út, hátrafelé is maximum egy pozíciót csúszhat, de szerintem Ekitikéék nem annyira babonásak, hogy ha a 13. helyen végeznek, akkor rosszabb kedvvel mennének nyaralni.

A Reims csapata utolsó előtti meccsén, idegenben lép pályára. Nem valószínű, hogy nagyon túlizgulná. Bízom benne, hogy az eleve sok sérülttel operáló Reims mestere még 'butít' picit a csapaton, és mondjuk felhoz fiatalokat, vagy lehetőséget ad olyan védőknek, akik mondjuk nem véletlenül nem játszottak olyan sokat. Motiváció csapat szinten szerintem semmi, maximum egyén szintjén lehet, de a foci csapatjáték, ha csak egy-két gyengébb láncszem van a csapatban, már megette a fene.

Ami a hazai együttest illeti, a St. Etienne kutyaszorítóban van. Ennek a nagy múltú csapatnak benn kell maradnia, emse nincs. Ha jól emlékszem, 10-szeres bajnok, meg eleve szerethető kis csapat, és már csak a Lyon elleni derbik miatt is szükség van a St. Etienne-ra. Khazri, Boudebouz és a többiek egyébként szerintem nézhető focit játszanak, jobbat, mint egy-két rivális. Vagy legalábbis szórakoztatóbbat, a jó nem mérőfok, mindenkinek mást jelent.

Lényeg a lényeg, a hazaiaktól csupaszív focit várok, emocionális játékot. A sorsolása kemény volt, csupa BL-ért küzdő csapatokkal játszott az előző három körben, és nem is borította a papírformát. Most végre jön egy olyan csapat, -és szó szerint jön-, amelynek nincs célja pozíciója szinte fix. Én azt remélem, hogy az eredmény is fix már a találkozó előtt. Lehet elfogult vagyok, de szerintem 2.00-es oddson a hazai siker fogható

Saint-Étienne - Reims: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp