A lényegi kérdések eldőltek az osztrák bajnokságban két fordulóval a vége előtt: bajnok lett – papírforma szerint – a Salzburg, míg második helyen végzett a Sturm Graz. Ez a két csapat indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. További kérdés maradt azonban az Európa Liga és a Konferencia Liga pozíciók sorsa. Erre ugyanis még mind a négy felsőházi csapatnak esélye van.

A legjobb helyzetben a Rapid Wien van, amelyik 25 pontjával jelenleg a harmadik, viszont az utóbbi négy meccsén mindösszesen 3 pontot szerzett, így viszont két pontra apadt az előnye az Austria Wien előtt. Az előző fordulóban a két csapat egymás ellen játszott egy felettébb izgalmas meccset, ami Ausztriában a ’Wiener Derby’. A Rapid vezetett, de egy kiállítás (a korábban gólt szerző Bernhard Zimmermann tök felesleges becsúszása után) megpecsételte a sorsukat, és a 81. percben egalizált az Austria. Peches meccs volt ez a Rapid számára, hiszen azt meg kell jegyezni, hogy a kiállításig a Rapid dominált, annak ellenére, hogy az összecsapás végére összezuhantak, és az Austria zsákszámra alakította ki a helyzeteket, a végén 18 lövéssel zárt.

A Salzburg már bajnok, ismerjük jól a játékát. Az osztrák Bundesligában egyszerűen nincs ellenfelük, kimagaslanak onnan. Nem lepődnék meg, ha 5 éven belül egyesülne az osztrák és német bajnokság, mert így nem sok értelme van az egésznek. A legutóbbi meccsükön a Wolfsberger ellen játszottak, 4-0-ra nyertek, de Kristensen még egy büntetőt is elhibázott. Eliel Peretz kiállítása után a Farkasok ekkor már 10 emberrel játszottak, de 3-0-ra vezettek a Bikák. A kérdés tehát csak a gólkülönbség volt, de megkönyörültek a Farkasoknak, inkább játszadoztak a második félidőben.

A Salzburg királycsináló helyzetben van, hiszen a következő fordulóban még a Klagenfurt csapatával játszanak. Ha ma nyerne a Salzburg, és az Austria és a Wolfsberger is nyerne, akkor bizony a Rapid lecsúszhat az Európa Liga pozícióról!

Ezért a Rapid nem állhat be védekezni, nekik menni kell előre. Kényszerhelyzetben vannak, a meccs közben végig a másik pályák eredményeit is vizslatniuk kell. Vélhetően az Austria behúzza a meccsét a Klagenfurt ellen, és a Wolfsberger sem esélytelen a már tét nélkül játszó Sturm ellenében. A Rapid tehát megy előre, a Salzburg pedig ebben a szituációban a legjobb: mehetnek a gyors kontrái. Teljesen tét nélkül tolják, ez már eredményre vezetett a Wolfsberger ellen is, ahol fél óra alatt kivégezték a Farkasokat a gyors kontrákkal.

Valami ilyesmit várok most is: gyors gólok a meccs elején. Nekem ez első félidős találatokat jelez, ilyen szorzón kihagyhatatlan. Egy RB meccsen 2.00 feletti odds az első félidő két gólra tőkéletes!

Rapid Wien - Red Bull Salzburg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp