Nincs mese, kell a kettő/kettő az Arsenal csapatának, hogy a BL-indulás összejöjjön. Abban nem bízhat, hogy a Tottenham az utolsó körben hibázik, hisz eleve a Norwich-csal játszik. Az Arsenal a Newcastle ellen ha nyer, lépéselőnyben lesz a Tottenham-mel szemben. Utolsó találkozójukat Artetáék majd az Everton ellen nyomják otthon, és az Arsenal minden bizonnyal nagyon szurkol majd az Evertonnak a 19-én játszódó Palace elleni meccsen, mert ott az Everton győzelem esetén bebiztosítaná a bennmaradást.

Lényeg a lényeg, hétfőn az Arsenal csapatának egy feladata van, nyerni kell. Ez nem szokott mostanában gondot okozni az Ágyúsoknak, utolsó három H2H meccsüket az Ágyúsok nyerték, mindig minimum 2 gólt lőttek, egyet sem kaptak.

Örömteli, hogy bár Arteta támadóhiánnyal küzd szerintem a Newcastle pont olyan csapat, ahol ez az erőltetett kilences pozíció működhet. Nketiah mozgékony, jól cselező játékos, ahogy Saka is. Smith-Rowe is hasonlóan labdaügyes, Ödegaard szintén, Xhakáék pedig megteremtik majd az egyensúlyt, de akár Xhaka, akár Ödegaard igencsak veszélyes átlövésekre is képes. Szóval Dubravka (már ha ő véd) em lehet túl nyugodt, amikor majd Arsenal-lábakon vándorol a labda.

Nyomás a Newcastle csapatán nincs, utolsó meccsük az idényben.

Egyébként egy bátor, tökös, bevállalós focival, és persze ehhez társuló győzelemmel még majdnem a felsőház is megcsíphető, ami kisebb bravúr, hisz nemrég még a kiesés is téma volt. Én egy olyan Newcastle-t várok, mint mondjuk a City ellen, ott is magához képest elég offenzív volt a Szarkák csapata. A City ellen ilyen szempontból nem könnyű játszani, de próbálkoztak becsülettel. Ma is megtehetik, nincs igazán nagy tét, de ha üres területek marad a hazai védelem mögött, akkor jöhetnek a vendég meglódulások, gólok. Schar azért megforgatható, Trippier meccshiányban van, nála is benne lehet a hiba, szóval én olyan meccset várok, ahol a maximális koncentrációval focizó vendég együttes mindkét félidőben megvillan.

Newcastle United - Arsenal: Arsenal mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp