Meglepetésre két olyan együttes került az Európa Liga fináléjába, akiket előzetesen esélytelenebbnek tartott volna bárki. Nem túlzok, ha azt írom, ez az elmúlt pár év első olyan nemzetközi kupás döntője, amikor két underdog szerepel. Igen nagy tétje van a találkozónak, ugyanis aki itt nyer, az automatikus Bajnokok Ligája főtáblát is szerez.

A Frankfurt nagyon elengedte a szezon végét, mindent az Európa Ligára tett fel a csapat. És milyen jól tette.

Nem volt könnyű sorsolása a német együttesnek, de megoldották. A Betis és a Barcelona kiejtése után oda-vissza legyőzték a West Ham csapatát, ezzel pedig hosszú idő után újra nemzetközi kupadöntőt játszhatnak. Ha nyernek, akkor nagy hőstettet hajtanak végre, ugyanis 1980 óta nem sikerült nyerjenek, akkor UEFA Kupát nyertek.

A Rangers is több évtizedet várt arra, hogy nemzetközi kupadöntőt játszhasson, azonban ő a sorsolásuknak hála nagy fordulót kellett játszanak. Dortmund, Crvena, Braga és Leipzig volt az útjuk, és kiemelendő, hogy három vereséggel értek el idáig. A Frankfurt veretlenül.

Nagy szó, hogy ez a két csapat játsza a döntőt, azonban azt gondolom, hogy nem lehet kérdés, hogy ki nyeri a találkozót. A Frankfurtot pluszban motiválja az, hogy ha itt nem nyernek, akkor a kövezkező szezonban semmilyen nemzetközi kupában nem indulhatnak, így pedig biztosan lehet egy-két olyan távozó, aki alap esetben maradna. A vendégek második helyen végeztek a skót bajnokságban, ami BL-selejtezőt ér, és hétvégén Skót Kupadöntöt is jászanak. Sikeres számukra ez a szezon, de nekik is nagy sikerélmény lenne a győzelem.

Úgy gondolom, hogy van a két csapat között akkora különbség, hogy esélyesebbnek tekintsem a Frankfurtot. Ha nyernek is, nem hiszem, hogy 1-0-ra teszik, több gólt várok a döntőre. A tippem az, hogy a rendes játékidő végén lesz legalább két gól a német csapat neve mellett.

Eintracht Frankfurt - Rangers FC: Eintracht Frankfurt által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp