Öldöklő küzdelem lesz a másodosztályban a kiesés ellen harcoló csapatok között. Ezek árnyékában rendezik meg ezt a viszonylag nyugalmas ígérkező összecsapást, ahol a már bajnok Vasas a „kisfradiként” emlegetett Soroksárt fogadja.

Kuttor Attila edzőként nem túl kreatív figura, az már Mezőkövesden is látszott. Mikor átvette a csapatot Schindler Szabolcstól (2021. június 1.), nem is igazán tudott mit kezdeni a stílussal. Sorozatosan jöttek a nyögvenyelős meccseik, különösen az évad elején. A védekezés megszervezéséről híres Kuttor (hiszen korábbi védőjátékosról beszélünk), mégsem működött az. Az évadban például a hetedik fordulóig kellett várniuk az első clean sheetre. Azóta azért már ez is összeállt: 19 gólt kaptak 37 mérkőzésen. De még a védelemnél is erősebbnek tűnik a támadósor: olyan játékosarzenált halmozott fel a vezetés, ami két kezdőcsapatra valónak felel meg. Itt játszik Radó András, Feczesin Róbert, Cipf Dominik, Ihring-Farkas Sebestény, Pátkai Máté, Hinora Kristóf, Berecz Zsombor, Pekár László, Silye Erik és Bobál Gergely is. Szerintem ezeket az arcokat bármelyik első osztályú klub elfogadná a Ferencvároson és Fehérváron kívül.

Mégis olyan ötlettelen focit játszottak néha, hogy rossz volt nézni a csapatot. Volt egy olyan időszak, amikor lényegében Hinora Kristóf szabadrúgásai vitték a hátán a csapatot. Hol ő maga rúgta be, hol a beívelése után fejelt valamelyik védő a hálóba, vagy paszírozta be valamelyik csatár.

A másodosztály megnyeréséhez viszont ez is bőven elegendő volt, köszönhetően a többi csapat – különösen a Diósgyőr – betlizéseinek. Könnyedén szaladtak be a végén az első helyre, már 10 pontos előnyük van a másodikként feljutó Kecskemét előtt. Mióta bizonyossá vált az első helyük, Kuttor szabadjára engedte a támadójátékot, láthatóan nyíltabb focit játszanak. Nem mondom, hogy „örömfocit”, mert még így is rossz nézne másodosztályú meccset, de az biztos, hogy szurkolóbarátabb játék kerekedik a meccseikből. Szombathelyen nyerték meg a bajnokságot és jutottak fel, ott sikerült 0-0-al lehozni a meccset, de azóta egy 4-1 és egy 5-0 is összejött.

Ha gólok a másodosztályban, akkor mindenkinek a Soroksár jut eszébe. Nem sok meccsüket sikerült live néznem, de például a Diósgyőr ellenit igen. Háááát. Hiába lőttek egy nekem szabályosnak tűnő gólt a második félidőben, nem sokat láttam tőlük előre játékban. Csodálkoztam, hogy ez a csapat hogyan tud 4-5 gólokat lőni, ha egy Diósgyőr ellen abszolút impotensek. Utána ki is szálltam az overezésükből, mert nem látok bennük annyit.

Hogy mégis miért tértem vissza rájuk? A Vasas miatt. A Diósgyőr élethalál harcot vívott akkor még a feljutásért, nekik a csúnya játék és három pont kellett. Vukmir a legbutább edzők egyik, akit ismerek, ezt úgy oldotta meg, hogy beállt védekezni a csapatával a Soroksár ellen. Nos, Kuttor ezt biztosan nem fogja megcsinálni, szerintem örömfocit akar. A Soroksár ilyen helyzetben tud focizni, jó partner egy gólzáporhoz, de önmagában kevés lenne. Ha másik fesztivált akar csinálni, akkor ők ehhez partner lesznek. Én 5-2, 5-3 végeredményt várok.

Vasas - Soroksár: Gólok száma - Felett/alatt tipp