Naomi Osaka megjárta a mennyet és a poklot is kis túlzással. A volt világelső számára sem jött jól a pandémia okozta válság és az erősen elszorított meccsszámokkal, nem is lehetett ott maradni az élmezőnyben. 2020 -ban 19, tavaly 25 tétmeccset vívott mindössze, idén eddig 16 fellépése akadt a japánnak, akinek most éppen a nem túl kedvelt salakos szezon zajlik, az sem véletlen, hogy egyedül Madridban lépett fel a Mutua Madrilena Openen, ahol egy sikeres kör megtétele után Sorribes Tormo állította meg két nagyon sima szettben.

Ugyan mostanra valamelyest kikecmergett a gödörből, de a tavalyi nyilatkozat stoppja sem okozott jót a lelkének, voltak akik megvédték, mások támadták mondván egy éljátékosnak kötelessége lenne megfelelni a média elvárásainak. Ez a herce-hurca sem tett jót neki, így van most ott a világranglista 38. pozíciójában.

Szerencsétlenségére pedig egy salakon a teniszt élvező amerikai szőkeséget kapott Amanda Anisimova személyében, aki úgy püföli szemcsésen is a labdákat, mintha kemény felületen maradt volna, az átállás neki meg sem kottyant, mindezt Osaka nem mondhatja el.

Anisimova idén sem tétlenkedett, salakra lépve egyből pontgyűjtésbe kezdett. Charlestonban elődöntőzött,, míg Madridban és Rómában is a negyeddöntőig ütötte magát, elkapva többek között Sabalenkát, Marticot, Azarenkát, Bencicet és Collinst is.

Ilyen salakos skalpjai az utóbbi időben nem estek le Osakának, nem is eshettek. Önbizalom terén pedig teljesen elveszett, ha salakra téved Naomi.

Alapvetően más hozzáállással rendelkezik a két teniszező, ha salakos teniszről beszélünk és ebben az amerikai színeket képviselő egyértelműen jobb, szerintem mindezt holnap bizonyítja is majd Amanda Anisimova.

Amanda Anisimova - Osaka, Naomi: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp