Az idei Roland Garroson rekordszámú magyar induló rajtolhatott. Négy lány, közülük az első napon elvérzett Gálfi és Jani Réka, Bondár és Udvardy még életben, a fiúknál pedig Fucsovics és védett ranglistával Balázs Attila versenyezhet.

Papíron rendre a magyar fél az esélytelen, underdog pozíciót kapta a bukiktól, a lányoknál Udvardy mellett egyedül Fucsovics "büszkélkedhet" azzal, hogy favoritként futhat ki a salakra.

Eddig várnom kellett az írással, mivel nem érte el a Guru alapkövetelmény 1,30 -as szorzót, de mivel enyhén nőtt Marci oddsa, így most van elehetőségem az írásra és a magyar továbbjutás megjövendölésére.

Fucsovics elég sokat letett már az asztalra, kivívta a tiszteletet magának, fix TOP70 -es tagja a mezőnynek jelenleg, ám az ATP döntése miatt, miszerint a wimbledoni GS tornán nem ad pontokat (beleszólt ebbe is az orosz-ukrán háború), így Marci nem védheti meg a tavalyi legjobb szereplése okán szerzett rengeteg pontot, így meglehet önmaga hibáján kívül kizúg a TOP100 -ból is.

Így nincs mese gyűjtögetni kell az RG -én is a pontokat, minél többet.

A sorsolásra nem panaszkodhat Marci egy hiszen egy 200 körüli alap Challenger játékost kapott a francia Blancaneaux személyében. Egyetlen nehézség, hogy a közönség egyértelműen segítheti majd a hazai játékost, aki jó passzban van, sikerült a kvaliból Basic, Broady és Masur testén keresztül kvalifikálnia magát a főtáblára.

Fucsovics Rómában fejfájásra hivatkozva adta fel a Lajovic elleni meccsét és Genfben is elállt az indulástól, így legalább pihent állapotban rajtolhat a French Openen.

Alapból onnan indulok ki, hogy Marcinak a fix játékával nem lehet és nem is szokott gondja lenni a 100 -on kívüli riválisokkal szemben, ha pedig nem úgy alakulna a forgatókönyv, akkor szerintem feladná a meccsét. Egy végig menő találkozón, nem tudom elképzelni, hogy GS tornán kikapjon Marci egy Challenger szintes ellenféltől.

Fucsovics, Marton - Blancaneaux, Geoffrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp