A második fordulóval folytatódnak a küzdelmek a Roland Garroson, a Simon-Mathieu pálya második mérkőzése lesz a Tiafoe-Goffin derbi.

Goffin elmúlt évei nem igazán a sikerekről szóltak, folyamatosan a sérülései hátráltatták, aztán pedig a visszatérése sem alakult zökkenőmentesen, ugye ahogy Thiem is szenved, úgy a belga is szenvedett az év első felében, gyakorlatilag folyamatosan első körös vereségei voltak. Ahogy bejött a salakszezon, úgy fordult át a sikertelensége is, az első salakos tornáját megnyerte Marrakechben, onnantól pedig egyre felszabadultabban játszott, és jöttek is az eredmények, Nadal ellen meccslabdája volt Madridban, simán verte a mostanában nagyot játszó Van de Zandschulpot és Hurkaczot is. Ha megy neki a játék, akkor igazán kellemetlen játékos a kis belga, stabilan üt mind a két oldalról, és nem igazán lehet leütni a pályáról.

Tiafoe sem az eddigi évét teszi ki az ablakba, az estorili döntőn kívül folyamatosan az első körökben esik ki a tornákról. Ugye ő nem egy kifejezetten salakos játékos, amerikaiként ez nem is csoda, viszont a Garros különösképpen nem fekszik neki. A főtáblán az előző körben aratott Bonzi elleni győzelme volt az első sikere Párizsban, az elmúlt éveknen feszt az első kör volt a végállomás a salakos Grand Slamen. Az ő tenisze néha unortodox, gyakran ő is meghal inkább a szépségben, mint hogy simán nyerjen egy pontot, Goffin ellen salakon ezek nem biztos, hogy beleférnek.

Összességében Goffinnek sokkal inkább fekszik a Roland Garros borítása, mint Tiafoenak, egymás elleni eredményben is jobb a belga, stabilabb és nyugodtabb játékos, ezeknek a különbségeknek a mai nap is ki kell jönnie.

Tiafoe, Frances - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp