Pár éve nem igazán volt érdemes Michael van Gerwen ellen fogadni, mert a kopasz holland mindent nyert. Persze ez túlzás, de tényleg nagyon ritkán kapott ki, manapság viszont azért már látjuk, hogy ő is ember. Emberi számokat produkál, sebezhető, vannak rossz napjai, sőt nem napjai, de hetei hónapjai. Michael van Gerwen egyébként fogadásügyileg veszélyes, mert közben bármikor képes megrázni magát, és mutatni valamit a régiből.

Én viszont az mondom, Smith az én emberem MvG (és nem GwM) ellen. Smith ugyanúgy kikapott a Europen Tour utolsó állomásán az első meccsén, akárcsak Gerwen, de pofon és pofon között is van különbség. Gerwen a hasonmásától, Lukemantől kapott ki, Lukeman olyan, mint egy Kínában, műszak után gyártott Gerwen hasonmás. Smith pedig Nopperttől kapott ki, aki bár holland, de talán a top100-ban lévő holland közül a leglassabb. Nem a tipikus darálós holland iskolát játssza, lassabb, megfontoltabb stílusban, tempóban játszik, ami pedig nem annyira fekszik Smith-nek. Smith-t nála sokkal gyengébb játékosok is képesek kizökkenteni, ha lassan játszanak. Igen ám,d e MvG-nek a tempójával nincs gond. Gerwen tempója az fekszik Smith-nek, és egyébként igaz ez fordítva is.

Nálam jelen helyzetben ez teljesen 50/50-es meccs, szóval fogalmam sincs, miért 2,70 Smith odds-a. Illetve hát tudom, mert nem vagyok hülye: Egyrészt Gerwen neve még mindig jobban cseng, másrészt a meccset a holland kezdi, ami egy ilyen kurta találkozón igenis előny. De én azt mondom, lesz itt break, nem is egy, tegyük fel bekezd egy jó 41-gyel vagy 60-nal MvG, Smith dob rá egy 140-et, máris fordul minden.Elég csak megnézni, ez a két játékos mostanában rendszer szoros meccset játszik, egymást érik a 6-5-ös meccsek.

van Gerwen, Michael - Smith, Michael: Kör hendikeppel - Hendikep tipp