Kérdem én: Minek?

Minek minden évben jéghoki vb-t rendezni? De lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, hogy a jéghoki vb-k egyre érdektelenebbek, egyre kisebb, kevesebb a presztízs. Jó pár éve számomra ez ünnep volt, jöttünk haza a suliból (haverok, ki honnan, többen be sem mentek, aztán néztük a meccseket, és persze fogadtunk, majd bosszankodtunk, és másnap újra fogadtunk, majd így ment napokig.

Manapság teljesen más ez az esemény. Míg pl. egy kézi vb, egy foci vb ugyanazt jelenti, a hoki vb már nem. Eleve május van, lassan június, kinn 30 Celsius fok ... De maguk a résztvevők sem veszik komolyan, nekem nagyon olyan érzésem van. Pár éve, jó pár éve Kanadában tragédia lett volna egy zakó, nem zsinórban kettő senkiházi csapatok ellen. Oroszország eleve nincs, így USA meg talán Kanada motivációja is csökkent. Nem is vitás, egy kanadai nem fog felpörögni egy Dánia elleni találkozóra.

Kanada ezen a tornán minden meccsen kapott gólt, és jó, ha csak gólt, és nem többes számban kellett beszélgetni a gólokról. A bekapott 18 kapott gól sok, tényleg minden meccsen nyelték, mint kacsa a nokedlit.

A svédek nagyjából azt hozták, amit vártam. Volt egy kisiklás, voltak gyengébb, de megnyert meccsek, egy jó szoros finnek elleni csata, amit majd a döntőben szerintem újra játszanak. Finnországban egy jó finn-svéd a döntőben, az azért emészthető lenne. A svéd csapat egységesebb, és tényleg az a Kanada nekem olyan csapatnak tűnik most, hogy ha nyernek úgy is jó, ha kikapnak, aztán mennek haza, az is jó. Három-négy svéd gólt várok, de ugyanakkor azért ott motoszkál bennem a gondolat, hogy mi van, ha Kanada csak a csoportmeccsekben alibizett? Mert benne van, ebbe a totál buta lebonyolításba ez benne van. Ez igazából az olyan kicsiknek jó, mint i vagyunk, akik ha kijutnak, tuti játszanak hét meccset. A 'kicsiknek' jó, de a nagyoknak a csoportmeccsek minimum fele púp a hátra. Szóval benne van, hogy Kanada is egy másik arcát mutatja.

Őszintén mondom, elég csak a Kanada-meccsek végeredményét nézni, hét meccs, egyszer lett volna push ez a tipp, és hatszor bejött. Nehéz elképzelni azt is, hogy Kanada nem kap gólokat,d e azt is, hogy nem üt. Ez egy játszható line és játszható tipp.

Svédország - Kanada: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp