Nincs új a nap alatt, mondhatnánk a most zajló jégkorong VB kapcsán, hisz a legjobb négy közé olyan nemzetek csapatai kerültek, akiknek a végső győzelmére senki nem fogja felkapni a fejét. Még az elosztás és az elődöntő párosítása is ideálisnak mondható az ínyencek számára, mert két észak-amerikai, európai párosítást tartogat számukra a két elődöntő. Az egyik ágról, a Finnország-USA párharcból, azért kellemetlen lenne a rendező ország szempontjából, ha nem a hazai kék-fehér alakulat játszaná a VB döntő mérkőzését, míg a másik ágról, a Kanada - Csehország párosításból inkább a juharleveleseknek áll a zászló, de a csehek továbbjutása sem forgatná ki a Földet a sarkából. Én ez utóbbi párosításban látok nagyobb fantáziát, és innen választottam egy olyan opciót a játékomhoz, mely bőven benne lehet ebben a mérkőzésben.

A csoportból történő továbbjutás alapelvárás volt mind szurkolói, mind szakmai szinten mind a két válogatottól. Tulajdonképpen ezt az elvárást különösebb megerőltetés nélkül sikerült is hozniuk a csapatoknak. Viszont az szembetűnő, és nem is mehetünk el mellette szó nélkül, hogy amíg a csehek nyögvenyelős, kicsit unalmas találkozókkal érték el a céljukat, addig a kanadaiak sokszor belementek egy-egy élvezetes, gólzáporos találkozóba. Nekem valahogy az jött le, hogy Claude Julien fiai rendesen élvezik a hokit. Ezt Ők továbbvitték az egyenes kieséses szakaszra is, ahol nem kis bravúrt végrehajtva 0:3-ról ejtették ki Svédországot. A csehek a leggyengébb láncszem Németország sima legyőzésével érkeztek az elődöntőig, de nem kell hozzá nagy jóstehetségnek lenni, hogy megállapítsuk ez már egy nehezebb találkozó lesz számukra is.

Konkrétan a tippem a kanadai alakulatra alapoztam, hisz az Ő meccseiken alap a sok gólos első harmad. Akár Ők ütik, akár Ők kapják, de rendre hozzák a mérkőzéseiken a legalább két gólos első harmadot. Csehország válogatottját ilyen szempontból nehezebb behatárolni, de az Ő találkozóinak a zöme sem gólmentes első harmadokat mutat.

Amolyan "ki az Úr a házban" szerű első harmadra számítok a felektől, abban pedig benne lehet a két gól lehetősége is.

Kanada - Csehország: Gólok száma - Első játékrész - Felett/alatt tipp