Lett volna idő, amikor egy Michael van Gerwen - Jelle Klaasen meccsen ezt a tippet baromságnak tartottam volna, ám azóta évek teltek el. Michael van Gerwen azóta már nem 'námbör ván', sokkal emberibb a játéka, a számai, MvG sebezhető! hol van már az, hogy ha nem dob 100+ os átlagot, akkor elégedetlen. Illetve szerintem ez még megvan nála, csak akkor gyakran elégedetlen...

Azért még mindig top3-as, és a darts arca, de nem egyszer, nem kétszer fordul elő hasonlóan rövid, hat nyert legig tartó meccseken, hogy egyáltalán nem dob 180-at, vagy max egyet. MvG nem az a 180 gyár, főleg nem mostanában. Nem mondom, előfordul, hogy összeáll minden, megvan a magasság, a koncentráció, és elkapja a gépszíj, de nem ez a jellemző.

Jelle Klaasen szinte teljesen eltűnt, kiszorult már a top100-ból is.

Ők ketten nem igazán szívlelik egymást, MvG nem is beszél Klaasennel, kb. levegőnek nézi. Tuti ez is rányomja a bélyegét egy-egy meccsre, mikor találkoznak. Legutóbb 2019-ben, a vb-n találkoztak, amikor is MvG a lejátszott 18 leg alatt dobott egyetlen 180-at.

Klassen mondjuk hetet, de ott 18 leget toltak. Itt max 11-et fognak, és Klassen formája sem ugyanolyan, mint volt 2019-ben, vagy még korábban.

Az én tippem, hogy nem lesz itt űrdarts,felszült meccset várok, görcsös játékosokat és játékot. Gerwen eleve szeret váltogatni, simán képes két T20 után leváltani, ő nem erőlteti a 180-akat. Klaasen tegnap Bialecki ellen sem dobott 180-at, 140+ból is csak négyet. Rövid meccs, nem valószínű, hogy kinyílik a 180-zsák.

van Gerwen, Michael - Klaasen, Jelle: 180-asok száma - Felett/alatt tipp