Végre elérkezett ez a nap is, a BL-döntő napja. Ezzel a mérkőzéssel hivatalosan is lezárul a 2021/22-es kiírás, és a két topcsapat egy rövid pihenőre vonul, csatlakozva a top bajnokságok többi csapatához. A döntő helyszíne Paris, ahol pár nappal ezelőtt ki kellett cserélni a gyepszőnyeget.

Nem emlékszem olyanra, hogy egy együttes döntőbe került volna úgy, hogy az egyenes kieséses szakaszban három vereséget is elszenvedett. A spanyol együttesnek ez sikerült is, nagy mázlival persze. Mert valljuk be, hatalmas nagy szerencse kellett minden mérkőzésen ahhoz, hogy ma itt legyen a Real Madrid csapata. Előbb a PSG odahaza, majd a Chelsea idegenben is eltökölte a helyzeteit, hogy a töketlen Man Cityről már ne is beszéljünk. Helyzetek sokasága maradt ki minden mérkőzésen, amit Benzemával az élen minden mérkőzésen kíméletlenül kihasznált a Real. Így ugyan megérdemelt a döntőbe jutás, de azért mint írtam, kellett a mázlifaktor.

A Liverpool a Benfica elleni visszavágó végét, az elődöntőben a Villarreal elleni visszavágó elejét áraludta az angol együttes és mindkét találkozón két-két gólt kapott az említett időszakokban.

A Liverpool a végsőkig harcban volt a bajnoki címért folyó küzdelemben, azonban a Man City feltámadásának hála elbukták azt a végén. A Real Madrid bajnok lett fordulókkal a vége előtt bebiztosítva az első helyet. Így érkeznek a csapatok a döntőbe, ahol szerintem nem egy kevés gólos döntőt láthatunk.

Aligha hiszem, hogy Klopp és legénysége szeretne egy újabb második helyet, így remélem, hogy megnyomják a találkozót. A Real Madrid kb. egész végig a kiesési szakasz folyamán alárendelt szerepet játszott a mérkőzéseken és átadta a labdabirtoklást is az ellenfeleknek. Mégis sikerült 14 gólt szerezzenek, így szerintem joggal elvárható ez a döntőre is.

Angol labdabirtoklási fölényt várok sok helyzettel és spanyol kontrákkal, amikből szintén egy jó pár célba fog érni. Mindkét csapat sok gólt szerzett a szezonban, a Bl-ben pedig kaptak is bőven. A tippem az, hogy lesz legalább 4 gól a mérkőzésen.

Liverpool - Real Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp