Ma a helyosztókkal befejeződik a Finnországban zajló 85. Jégkorong-Világbajnokság. Ennek apropóján én a "csalódott csapatok" találkozóját, azaz a 3. helyért játszandó összecsapást választottam írásom tárgyául. Az Egyesült Államok–Csehország mérkőzés induló oddsai arra engednek következtetni, hogy a bukik is bizonytalanok a végeredményt illetően, hisz ezen VB keretében a csoportmérkőzések során már találkoztak egymással a felek, és akkor egy felejthető mérkőzésen 1:0-ás cseh siker született. Szűk egy hét elteltével, főként a rájátszásban nyújtott teljesítmények alapján én azt mondom, hogy az USA ma revansot vehet az akkori vereségért.

Egy szoros, a végletekig kiélezett csatában maradt alul a finnekkel szemben a döntőbe jutásért David Quinn csapata, az USA. Semmi olyan nem történt ezen a 4:3-ra elveszített találkozón amiért szégyenkezniük kellene az észak-amerikaiaknak, sőt rendesen megizzasztották a házigazdákat, akik a szerencsével sem álltak hadilábon a 60 perc során. Ma egy, az ellenfelüknél frissebb, kellően motivált kerettel vághatnak neki a bronzcsatának és ha ezt sikerül behúzniuk, akkor tulajdonképpen sikeresen zárhatják a világbajnokságot. A keret erejét és minőségét tekintve ez a közvélemény által is elfogadható szereplés lenne részükről.

Ne szépítsük a dolgokat, a másik elődöntőn, a másik észak-amerikai gárda (Kanada), igencsak pofán verte a cseheket (6:1). A kanadaiak a játék minden elemében felülmúlták az ellenfelüket és kötve hiszem, hogy szövetségi kapitányuk, a finn származású Kari Jalonen ilyen rövid idő alatt képes lenne úgy mentálisan, mint fizikálisan rendbe tenni csapatát, hogy méltó ellenfelei lehessenek mostani ellenfelüknek.

Stabilabb, motiváltabb csapatnak tűnik számomra az amerikai, ezért úgy gondolom, hogy a kanadaiakhoz hasonlóan Ők is felőrlik majd rendes játékidőben a cseheket.

Csehország - USA: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp