A Europen Tour folytatódik, vasárnap igazi meccs-dömping lesz, na, nem a TV-ben, mert az Aréna csak a neten tolja a meccseket. Na sebaj. Tippem van bőven, remélem, hogy nem nyúlok bele megint a mócsingba.

Tegnap megéreztem, hogy a Gerwen-Klaasen meccsen kevés 180 lesz, aztán a megérzésen elég gyengének bizonyult, talán az első legben már 3 darabot dobtak, MvG kettőt, Klaasen egyet. A 4,5 under ott gyakorlatilag elment. Végül a kopasz holland hat 180-at dobott, Klaasen is bevert kettőt, nemhogy frusztráltak lettek volna a korábbi affair miatt, nagyon le akarták győzni a másikat. MvG nagyon nagyot játszott, és igazából lehetett volna az 10-11 180-as kör is, csak MvG egyszer kerekítés miatt T18-at dobott harmadikra, Klaasen meg két T20 után dobott egy bullt, aztán kiszállt 170-ről.

Na, most azt várom, hogy ez fele annyira sem lesz jó meccs. Persze lehet, hogy tévedek, de MvG ettől még továbbra sem 180-gyár. Sok olyan meccse volt, ahol max 1-2 tökéletes körig jutott.

Aztán ott van Rydz, aki a vb-n ment nagyot, de itt az első meccsén Kleermaker ellen egyet sem dobott a 180-ból, aztán tegnap nagy mákja volt, hogy Dolan ismét vakon volt, mint a legutóbbi állomáson. Dolan 85-ös átlagot dobott, Rydz valahol 91 környékén állt meg, de az is elég volt a sima 6-1-es győzelemhez. Szerintem MvG 'hazai' pályán koncentrált lesz, de olyan belső motiváció aligha lesz kivetítve majd a színpadra, és nyílvánul meg jó játékban, mint a tegnapi Klaasen elleni találkozón. Rydz egyébként remek játékos, ha elkapja a gépszíj, zsinórban jönnek 140-ek, 180-ak, de nincs meg nála a forma. Ha ma sem lesz, akkor sima MvG siker lehet belőle, és akár egy 6-1, 6-2, márpedig kevés leg, nagyobb esély, hogy a 180-ak száma is kevés lesz

van Gerwen, Michael - Rydz, Callan: 180-asok száma - Felett/alatt tipp