Az idei Roland Garroson az első hét végéhez érve már a nyolcaddöntőknél tart a női torna.

Anno Hingisnek nem sikerült a Francia Openen csúcsra érni, kétszer döntőzött, 97 -ben Majoli, 99-ben Graf állította meg és hagyta be nem teljesítettként az álmát. Bencic az új helvét favorit, de neki salakon nem megy annyira, örülhet a tavalyi Olimpiai bajnoki címnek, szerencséjére azt kemény felületen rendezték meg.

Ám így is van egy amolyan fekete ló a svájciaktól a mezőnyben, a 24 éves Jil Teichmann már bizonyított, nagy skalpokat szerzett, de Grand Slameken még nem tette meg a nagy lépéseket, most eljöhet az ő ideje.

Barcelonában született, így az sem véletlen, hogy salakon is szeret és képes a legjobbját nyújtani, univerzális játékos. Az RG előtti szokásos madridi és római premier tornákon rendkívül jól szerepelt, elődöntős és negyeddöntős szereplést ért el, ami előrevetítette, hogy a francia fővárosban is kibontakozhat egy jobb eredmény.

Ellenfele a 2017 -es US Open győztes és 2018 -as itteni GS döntős amerikai Sloane Stephens lesz, aki ezek után az óriási sikerek után nem tudott a csúcsközelben maradni és látványosan, szenvedős teniszt nyújtott az előző években. Ehhez képest számára is üdítő, hogy itt van még a versenyben, ezt annak is köszönheti, hogy nagy ellenállásba nem ütközött. Már az első körben a német Niemeier ellen rezgett a léc, ott a rivális elizgulásának köszönhette a fordítást. Cirstea ellen már jobb képet mutatott, amikor fordított a román ellen, a harmadik körben pedig a hazai Parry ellen átlagos tenisszel került tovább.

A jelenlegi formájában azonban Teichmann bőven Stephens felett van, ha nem jön elő a helvétnél az izgulás faktor, akkor ezt a nyolcaddöntőt akár sima két szettben is megoldhatja ma.

Teichmann, Jil - Stephens, Sloane: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp