Elérkeztünk a Roland Garros második hetéhez, a nyolcaddöntőben már igencsak összefutnak a kiemeltek, nagyon jó kis meccsekkel lehet számolni.

Ruud három mérkőzésen van túl a Garroson, és közel sem lehet azt mondani, hogy valami nagyon meggyőző lenne a játéka. Az első körben Tsonga ellen látványosan szenvedett, ha nem sérül meg a visszavonuló francia a negyedik szett végén, könnyen egy ötszettesbe torkollott volna rögtön az első meccse. Csakúgy, mintaz utolsó, Sonego ellen 2:1-es hátrányból kellett visszahoznia magát, ami elég sokat kivehetett a norvégból. Alapvetően egy igazán stabil játékos Ruud, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a Garros előtt behúzta a genevai tornát, így ő már zsinórban a harmadik héten teniszezik. Egyébként salakon én jobb játékosnak tartom, mint Hurkaczot, viszont mostanában nagyon erőlteti, hogy mindenhonnan tenyerest üt, kitáncol fonákról is, nyitva hagyja a pályát, amit ilyen szinten már megbüntetnek.

Hurkacz nyílegyenesen masírozott be a negyedik körbe, a lengyelnek nem igazán voltak nehézségei az első héten, Zeppieri, Cecchinato, és a harmadik körben Goffin sem jelentett akadályt , mindenki sima 3:0-val mehetett haza, ez a három meccs egy szűk 5,5 órát foglalt magába. Viszont amekkora előny, hogy ilyen könnyen masírozott át az ellenfeleken, olyan hátránnyá is alakulhat a második héten, hogy nem igazán volt megdolgoztatva, míg Ruud mondjuk szenvedett. Ugye nem egy kifejezetten salakos játékos, Monte-Carloban és Madridban negyeddöntő volt a végállomás, míg Rómában rögtön az első körben búcsúzott.

Összességében egyik játékosról sem tudom elképzelni, hogy sima háromban lehozná ezt a meccset, így a tippem egy minimum négy, de akár ötszettes derbi.

Ruud, Casper - Hurkacz, Hubert: Szettek száma - Felett/alatt tipp