A Nadal-Djoko előtt lesz még egy komoly negyeddöntő a programban, a madridi torna visszavágója lehet(ne), de Alcaraz nem úgy néz ki, mint akinek visszavágnak.

Alcaraz már a top 5 ajtaját rugdossa, nagyon megy neki a játék ebben az évben, egyszerűen a legnagyobbakon kívül nem nagyon látható, hogy ki kapná el. Mindössze Korda verte salakon Monte-Carloban, és ebben az évben minden meccsen nyert legalább egy szettet, azért elég durva stat ez. A Garroson mondjuk majdnem hamar esett, Ramos-Vinolasnak meccslabdája is volt ellene, de talán jókor is jött a pofon neki, két hetet megingások nélkül elég nehéz végigjátszani. Aztán Korda és Khachanov is most simaliba volt, gyors nagyon a párizsi pálya, sül a keze Alcaraznak, mind a két oldalról tud irányítani, és mindent elér, irtó nehéz ellene játszani, fusztráló lehet, hogy kétszer kell minimum megnyerni a labdamenetet ellene, Zverev pedig ilyenbe szépen bele tud szaladni.

Zverevnek is voltak meleg pillanatai, meccslabdát neki is kellett hárítani Baez ellen, viszont Zverev korántsem olyan meggyőző, mint Alcaraz. Minden meccsen voltak ordas hullámvölgyei, csak Baezen kívül mindenki top 50-en kívüli, így könnyedén nyert, gyakorlatilag ez lesz az első komolyabb meccse. A madridi döntő után kereste a kifogásokat, mikor Alcaraz rommá verte, rettenet rossz lehet, hogy a fiatalabb generáció felmossa vele a salakot. Mostanában újra jönnek a kettőshibák is, meg úgy simán benne van, hogy ledobja a láncot egy rosszabb periódus után.

Olyan meccset várok, mint Madridban, Alcaraz hamar átveszi a kezdeményezést, ő fog irányítani, a következő ellenfele a Nadal/Djoko meccsből kerül ki, nem ártana minél hamarabb befejezni ezt a meccset, így max 1 szettet adok Zverevnek, de inkább 0:3 ez is.

Zverev, Alexander - Alcaraz, Carlos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp