Végre itt a nyár, és meleg az idő! A kedvenc hónapok jönnek, a nyári események, és bakker, milyen jó lett volna egy foci vb, de be kell érni mondjuk a nemzetek ligája meccsekkel. Viszont jönnek jó, izgalmas események, legyünk őszinték, azért egy jó hosszú foci szezonba nekünk is bele lehet fáradni.

Az említett foci vb-re, ami nem megszokott módon télen lesz (nesze neked közösségi élmény, kivetítős, sátras sörözés, helyette otthon majd családdal max karanténban...)

Lényeg a lényeg, van még egy-két kiadó hely a 2022-es vb-re, melyek közül egyet a skót-ukrán-lengyel trióból az egyik elvisz. Ukrajna sajnos az orosz megszállás, offenzíva miatt a selejtezőjét most játssza, méghozzá Glasgowban. Nem jó hír a szomszéd számára, mert ha van hazai pálya, amely tényleg segítség, az a skótok hazai pályája. Elég csak a Rangers menetelését megnézni tavaszról...

Maga a meccs, szerintem sablonos lesz. Márpedig a sablont manapság már egy Andorra is képes levédekezni. Skócia nem egy virtuóz együttes, három belső védő mellett Robertson és O'Donell is biztosít a széleken. A középpályán McTominay és McGregor szűr, két elég sokat mozgó, fizikális játékos, mindkettő az a szerethető, csupaszív középpályás.

Az ukránoknál a felállás igencsak kérdéses. visszapörgettem itt jópár mérkőzést, próbáltam olyanokat is megnézni, ahol Skóciához hasonló stílusú csapatok voltak az ellenfelek, de igazából felesleges volt. Meg eleve a meccs előtti 'rajz' sokszor nem fedi a valóságot. Én azt mondom, sanszos, hogy három belső védővel Pyatov előtt, a skótokhoz hasonlóan két biztosítóval játszanak. Zinchenko ellentétben a City-ben játszott szerepkörével többször egy sorral előrébb játszott, erre most is sor kerülhet.

Én úgy vélem, hogy az ukránok keveset kockáztatnak majd. Azok a játékosok, akik igazából veszélyesek tudnának lenni, mint Yarmolenko, esetleg Malinovskyi nincs nagy formában, Yarmolenko játékban sincs igazán. Eleve kérdés, hogy a két srác meg mondjuk Tsygankov is egyszerre pályára lép, simán lehet, hogy ennél azért defenzívebb csapatot látunk.

Óriási a tét, az előző vb-re rendezett play off meccseket tekintve Európában 8-ból 6 lett 0 vagy 1 gólos. Óriási tét, fárasztó szezon végén, simán el tudom képzelni, hogy a végsőkig húzzák. Vagy ahogy lenni szokott (mint a BL-döntőben), egyetlen hiba eldöntheti a mérkőzést. Itt nekem két hiba is belefér a tipphez.

Skócia - Ukrajna: Gólok száma - Felett/alatt tipp