A Roland Garros idei küzdelmeiben az egyik elődöntő párosítását már ismerjük. Nadal kisebb nagyobb meglepetésre legyőzte a világelső Djokovicot, míg az új kedvenc Alcaraz nem tudott megbirkózni a Grand Slam nyomással, így Zverev a nagyobb rutinját érvényesítve jutott az elődöntőbe, első TOP10 -es skalpját begyűjtve Grand Slam tornán.

Ma a program első férfi negyeddöntőjén is kisebb papírforma bedőlést várok, ami talán nem is nagy meglepetés látva a formákat és az adott tornán mutatott teljesítményt.

Marin Cilic Grand Slam bajnokként megint a legjobbját vette elő a polcról. Mindegy számára, hogy salakon vagy keményen nyomja, ha összeáll a játéka, akkor nagyon nehéz kihozni a komfortzónájából.

Ellenben a mai riválisa az orosz Rublev idén inkább a szenvedős arcát vette elő. Frusztráltnak tűnik és nyomás alatt játszik, a kulcsmeccseket nem sikerült megnyernie.

Rómában Krajinovic verte nagyon simán, itt az előző körben a nyolcaddöntőben Sinner ellen véleményem szerint már elvérzett volna, ha nincs az olasz sérülése, ami már az előző körben is hátráltatta Sinnert.

Ezen a meccsen az extra nyomás Rubleven van, Cilic szabadon játszhat, ahogy eddig tette. Körülbelül az a helyzet, mint az idei első GS tornán az Australian Openen, ahol szintén összefutottak a felek. Cilic ott is meglepte az oroszt 7:5,7:6,3:6,6:3 -al hagyta állva. Most teljesen ezt a képet érzem felvázolva, itt csak Rublev veszíthet.

Cilic magabiztosan menetelt, két magyart, Balázst és Fucsovicsot eltisztított az útból, Medvedevet is nagyon simán három szettben hagyta állva. Rublev Kwon, Delbonis, Garin, és Sinner ellen is szenvedett egyaránt. Ez a Cilic ma könnyedén elkaphatja ma Rublevet és meg is teszi.

Rublev, Andrey - Cilic, Marin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp