Felső ági elődöntő, ahol az abszolút esélyes, 13x győztes Rafa találkozik az előző körben egész jól teljesítő német ellenfelével.

Szülinapjára kapta Rafa ezt az elődöntőt, betölti ugyanis a 36-ot pénteken, de meg kell hagyni, ebből semmi nem látszott a Djokovic elleni negyeddöntőben. Több, mint 4 órás csatában, többnyire remek játékkal gyűrte le a világelsőt. Már a meccs előtt sem értettem teljesen a sok ellenvéleményt, nem volt csúcs szezonja Rafanak, de hányszor megtörtént már ez az elmúlt időszakban, aztán amikor kell, olyan üzemmódba kapcsol át, amit nagyon kevesen tudnak rajta kívül. Egy-két adásszüneten kívül végig dominálta a meccset és folyamatosan hozta a fontos pontoknál a remek ütéseket. Nem nagyon van ellenfele, ha a párizsi salakról van szó, nem igazán látom Zverev hogy tudná megnehezíteni a dolgát.

Alcarazt győzte le 3:1-re a negyeddöntőben Zverev, a széthypeolt spanyol tininek nem ez volt élete meccse és kijöttek azok a hibák, ami miatt nagy kár volt Rafaékkal egy lapon említeni őt. Nincs azért csúcsformában Zverev, fordított már 0:2-ről Baez ellen és a nyolcaddöntőben is küszködött azért egy kicsit, egy viszonylag gyengébb ellenféllel szemben. Nincs olyan vészes mérlege Rafa ellen salakon, mint a legtöbb játékosnak, de a Garroson még sosem találkoztak. 3 szettben legyűrni Rafat itt igazából lehetetlen, nem gondolom, hogy Zverevnek pont ezen a borításon sikerülne. Egy szettet még akár nyerhet is, a tippünkbe az is belefér. Ennél több számomra nagy meglepetés lenne.

Nadal, Rafael - Zverev, Alexander: Szett hendikeppel - Hendikep tipp