Japán a sikeres katari VB -re való kvalifikálás után Szapporóban látja vendégül a Szapporó Dómban felkészülési mérkőzésen Paraguay nemzeti tizenegyét.

Ellenkezőleg a dél-amerikaiaknak nem sikerült a kijutás, sőt kisebb letargiában vannak a sikertelenségtől, és új csapatot épít Barros Schelotto kapitány, aki maradhatott a bukás után is az edzői székben.

Paraguay 2019 után első barátságos mérkőzését játssza, legutóbb 2019 -ben Szaúd-Arábia ellen egy 0-0 sikeredett ilyen "lagymatag" körülmények közepette.

Ma sem várható gólkavalkád, a felkelő nap országa sem viszi túlzásba a barátságos meccseken mutatott hozzáállást, rendre kevés gólos meccsek esnek meg, ahol viszont nagy arányban sikerül, minimális egy maximum két gólos sikerrel elégedetté tenni a kilátogató hazai közönséget. Márciusban is ez volt a helyzet Szerbia ellen, a déli szomszédaink miután elvertek minket kiutazva Japánban egy sima 1-0 -ás vereséggel megelégedtek, most is hasonló forgatókönyvet várok.

Hajime Moriyasu fiai egy igazi tesztmeccsre készülhetnek, ahol a kapitány kísérletezhet, ki melyik poszton és milyen játékrendszerben tud a legjobban játszani, a finomhangolásra most bőven megvan a lehetősége. A paraguayiak pedig szeretnének egy kis önbizalmat szerezni a demoralizáló selejtező sorozat után. Japán az idei négy fellépésén (ebből három hazai) rendre két gólos meccseket játszott, ebből három 2-0 -ás siker és egy 1-1 -es Vietnám elleni leeresztős utolsó VB-selejtező.

Semmi sem indokolja ezen a bari meccsen sem a gólkavalkádot, én arra számítok, hogy egy újabb nüansznyi hazai találattal eldől a meccs és ezzel mindenki elégedetten vonulhat a lefújást követően az öltözőbe.

Japán - Paraguay: Gólok száma - Felett/alatt tipp