A B csoport 1.Ligájában is megkezdik a szereplésüket az együttesek, a Nemzetek Ligája 2022-24-es kiírásában. A frissen feljutott Örményország fogadja az előző kiírás győzelem nélkül záró ír együttesét.

Örményország a C csoport egyik csoportját nyerte meg olyan együttesekkel szemben, mint Észak-Macedónia, Grúzia vagy Észtország. Most, hogy feljutottak sokkal nehezebb mérkőzések várnak rájuk, és láttuk nár nem egyszer, hogy mire képesek egy kicsit is erősebb válogatottak ellen. Az örmény válogatott nagyon gyengén zárta a vb-selejtezőket, zsinórban hét mérkőzést buktak el. Volt amelyiken négyet, ötöt illetve hatot kaptak, majd jött a norvégok elleni barátságos találkozó, ahol kilencet. Ennek ellenére kitartanak Joaquin Caparros szövetségi kapitány mellett, pedig jobb helyeken már páros lábbal kapta volna a farbarúgást.

Az írek visszaestek az elmúlt pár évben, már ami a teljesítményt illeti. Ennek megkoronázása volt a luxemburgi válogatott elleni vereség, még akkor is, ha nagyon sokat fejlődött a luxemburgi futball.

Az örmények tényleg botrányos formában vannak, és a hírek szerint ma is az a Yurchenko védhet, aki kapta a kilenc meg öt gólt legutóbb. Egy hazai bajnoki mérkőzésen két gólpasszt is kiosztott az örmény kapus, ami igen ritka.

A hazai együttes elmúlt időszakban mutatott gyenge formája engem meggyőzött abban, hogy ennek a mérkőzésnek egy kimenetele lehet csak. Azt gondolom, hogy amennyiben tényleg a gyenge formát mutató arcát hozza a hazai csapat, akkor megint sima vereség lehet a vége. Az íreket jobb együttesnek gondolom, szerintem több gólt szerezve megnyerik a mérkőzést.

Örményország - Írország: Írország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp