Spanyolországban, Cornella de Llobregatban találkozik egymással a két válogatott, történelmük során harmadik alkalommal.

Ezúttal egy barátságos mérkőzésen mérkőzik meg a 22. Peru és a 101. helyezett Új-Zéland. 2017-ben vb-pótselejtező keretein belül találkoztak egymással, és az első, új-zélandi mérkőzés gól nélküli döntetlenjét követően hazai pályán 2-0-ra nyert Peru. Az a győzelem azt jelentette, hogy Peru kijutott az oroszországi tornára. Az idei, katari vb-re mindkét együttesnek van még esélye kijutni, azonban mindkét csapatra még pótselejtező vár.

Peru a Dél-Amerikai selejtezősorozatot az ötödik helyen zárta, míg Új-Zéland megnyerte az Óceániai selejtező harmadik szakaszát.

Nem kérdés, hogy a találkozó esélyese a dél-amerikai válogatott, azonban nehézzé is teheti az óceániai csapat a mérkőzést. A pályaválasztó együttes idén eléggé felemás mérleget tud felmutatni, ráadásul Amerikán kívüli együttes ellen 2018 óta nem játszottak.

Az új-zélandi csapat Óceánián kívül olyan együttesek ellen játszottak, mint Jordánia, illetve évekkel korábban Litvánia, Kenya vagy épp Írország. Ezeken a barátságos mérkőzéseken az a közös, hogy ugyan kikapott az új-zélandi válogatott, de Litvánia kívételével minden találkozón szereztek gólt.

Jó eséllyel ez a mérkőzés is sima hazai győzelemmel fog véget érni, azonban úgy gondolom, hogy benne van a mérkőzésben legalább egy új-zélandi gól. Mindkét együttes a pótselejtezőre készül, így lehetnek majd kísérletezgetések vagy épp egyéb kombinációk. Mindenesetre izgalmas 90 perc elé nézünk, ahol ha úgy alakul lehet majd jó szorzókat fogni az overekre.

A tippem az, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Peru - Új-Zéland: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp