Az észt válogatott legutóbbi, San Marino elleni mérkőzését látva nem túlzás kijelenteni, hogy ez a határ is simán meglehet a két csapat mérkőzésén. A két együttes első egymás elleni mérkőzése ez a mai, amelyet a spanyolországi Reyno de Navarra Stadionban rendeznek, Pamlonában.

Az argentin csapat legutóbbi mérkőzésén megnyerte a Finalissimát, amely a Conmebol-Uefa Bajnokok Kupája néven is ismert. A találkozót a Copa America nyertes Argentína nyerte az Európa Bajnok Olaszország ellen. A találkozó bántóan egyoldalú és sima volt, még akkor is, ha tartalékosan álltak fel az olaszok.

Az argentin csapat vélhetően ma tartalékosan állhat fel, ugyanis ez egy sima barátságos mérkőzés, amelynek annyi célja van, hogy Scaloni szövetségi kapitány mely játékosokra számíthat a katari vb-n. Hosszú volt a szezon, véget értek a bajnokságok és a selejtezősorozat is, felesleges a játékosok további terhelése egy ilyen mérkőzésen.

Az észtek számára nagy lehetőség ez a mostani, ritkán játszanak Európán kívüli topcsapat ellen. Argetína a világranglista 4. helyén áll, míg Észtország a 110., a két csapat között hatalmas a különbség.

Ha úgy alakul, hogy egy felforgatott argentin csapat áll fel, még akkor is simán nyerhetnek a dél-amerikaiak, annyival jobbak a cserejátékosok is. Ezután a találkozó után még le kell játszanak egy Brazília elleni félbeszakított vb-selejtezőt, aminek a presztízsen kívül semmi más tétje nincs. Az a találkozó fontosabb, így azt gondolom, hogy az eddig kevesebbet játszó játékosoké lesz a főszerep, akik meghálálják majd a bizalmat.

A tippem az, hogy Argentína szerez legalább 5 gólt.

Argentína - Észtország: Argentína által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp