A Nemzetek Ligája C csoportjának 4.Ligájában csap össze a két együttes. A második fordulóban várhatóan megszületik majd az első macedón győzelem, ami akár igen nagy különbségű is lehet.

Gibraltár és Észak-Macedónia az első, 2018-as kiírásban is egy csoportban volt, akkor a D divízióban szerepelt a két együttes. 2018-ban oda-vissza macedón győzelem született, akkor Észak-Macedónia meg is nyerte a D csoport negyedik csoportját. Tavaly Gibraltár nyerte a D csoportot, így újoncként szerepelhet most a C csoportban.

Első mérkőzését elvesztette Gibraltár, Grúzia 4-0-ra verte őket odahaza. Észak-Macedónia döntetlennel kezdte a Nemzetek Ligáját, Bulgária ellen játszottak 1-1-et. Mezőnyfölényben játszott a macedón válogatott, de ez a fölény csak egy egyenlítésre volt elég. Ma javíthatnak az amatőrökből álló Gibraltár ellen, akik a vb-selejtezőben pont nélkül zártak az utolsó helyen. Ezzel szemben Észak-Macedónia Olaszországot legyőzve playoff-döntőbe jutott, de ott már Portugália túl nagy falatnak bizonyult.

Sokat javult a vendégek futballja, a válogatott jelenleg a 62.helyen áll. A 2021-re halasztott EB-re kijutott az együttes pótselejtezőn, igaz, ott a csoport utolsó helyén zártak. A VB-selejtezőben idegenben legyőzték Németországot, de több alkalommal is rúgtak legalább három gólt, tehát tényleg jó időszakot élnek a macedónok.

Ugyan nem nehéz a csoport, de sokba kerülhet a vendégeknek a bolgár döntetlen. Véleményem szerint a két csapat között fog eldőlni, hogy ki fog a következő kiírásban egy osztállyal feljebb szerepelni, míg a kieső szinte biztosan Gibraltár lesz majd.

A tippem az, hogy kiütéses vendég győzelem születik.

Gibraltar - Észak-Macedónia: Észak-Macedónia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp