Andorra és Moldova, két hasonszőrű együttes. Még a két nemzet zászlója is full hasonló, messziről simán a kutya sem mondja meg, hogy melyik-melyik. Egy-két andorrai zászló láttán a moldávok is úgy érezhetik, otthon vannak. Mondjuk túl sok néző, túl nagy érdeklődés nem várható.

De akkor mi várható?

Nagy küzdelem biztosan, Andorra talán a legnagyobb favágó együttes Európában, kegyetlen számokat tudnak felmutatni a szabálytalansági mutatókban. Visszapörgettem is jópár meccs statisztikáit, és ami tanulságot leszűrtem így hirtelen, hogy otthon brutálisabbak, mint idegenben. Foggal-körömmel védik a hazai pályát, érzik az erőt, vagy nem tudom, de otthon volt 24 foultos meccsük, ami egy csapattól nem igencsak magas szám, volt első perces piros lapjuk, a lengyelek elleni vb-selejtezőn hozták össze ezt a bravúrt nemrég, a jónevű Cucu ment le a meccs első percében, az ő szerelését mosni sem kellett valószínűleg...

Emlékezhetünk rájuk a magyarok elleni meccsekről, hát egyik sem volt túl szép, csípnek, rúgnak, harapnak, tényleg durván játszanak, és ami a fura, hogy ezek az andorraiak nem is fogják vissza magukat. Általában a lapokat is nagy számban gyűjtik.

Ezen az NL-meccsen szerintem megint érzik majd a győzelmi esélyt, és igazából miért ne nyerhetnének. Általában egy-gólos találkozókat játszik a két nemzet, utolsó három meccsükön 1 gól döntött, amikor találkoztak. A moldáv nem az a gólzsák csapat, Andorra sem sűrűn lő gólt, szóval simán lehet egy sok foultot hozó, helyenként focit tartalmazó 90 perces 0-0.

Legutóbbi egymás elleni meccsük összesen 3 kaput eltaláló lövést hozott, ebből kiindulva megpróbálok egy szűk undert.

Andorra - Moldova: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp