Ahogyan elemeztem az előző írásomban az A divizióban az 1 -es csoportban alaposan a fejére állt minden azzal, hogy a legutóbbi világbajnokság arany és ezüstérmese is odahaza bukta el az első fellépését a dánokkal illetve az osztrákokkal szemben. Párizs és Eszék is szomorúan hajtotta álomra a fejét, most pedig a két kudarcot valló Splitben próbálja kiköszörülni a csorbát.

Deschampsék a 2020 novemberi finnek elleni lagymatag barátságos 0-2 után kaptak ki újra rendes játékidőben válogatott mérkőzésen, a francia trénert azonban édesapja halála szomorította inkább a múlt héten.

Zlatko Dalic fiai ellenben az utóbbi években sem nyújtották azt, amit várt a hazai közvélemény. Az oroszok ellen végül megnyerték a ki-ki Poljudban rendezett meccset, Kudryashov hathatós segítségével, ám ettől nem javult meg minden, játékban elmaradnak most az élvonaltól. Egy igen gyengus, Málta, Ciprus, Szlovénia, Szlovákia és Oroszországot "tartalmazó" csoportból kvalifikáltak egyenes ágon Katarba, kemény meccsük nem is volt igazán az elmúlt egy-két évben.

Ez meg is látszott az osztrákok ellen, most pedig a nyakukba önti az élet a sikerre éhes francia világbajnokot. Hiába nem lesz Hátul Varane, középen Kanté és Coman elől pedig Benzema és Mbappé, pont ezért azt várhatjuk, hogy a helyükre kerülők akarnak és fognak is bizonyítani Splitben. A horvátokban most nem érzem a kellő tüzet a nemzeti tizenegyet illetően.

1998 -tól számítva két remi és négy gall siker született, ez a horvát részről negatív mérleg szerintem most sem fog kozmetikázódni.

Horvátország - Franciaország: Dupla esély - Dupla esély tipp