Mindkét játékos küzdött kisebb nagyobb problémákkal a közelmúltban, ennek ellenére mindketten bejutottak a Premier League of Darts idei négyes döntőjébe.

A holland játékosnak műteni is kell majd a kezét a négyes döntő után, de nagyon úgy fest, hogy ez kevésbé hátráltatja őt a játékban, mint az gondolni lehetne. Jól mutatja, hogy a hétvégi US Darts Masters-en konkrétan nem dobott 96-os átlagnál gyengébben... közel 100-as átlagot hozott. Ez most arra volt elég, hogy az ezüstöt hozza el, a döntőben a pazar formában lévő Michael Smith megállíthatatlan volt.

Wade-nek más jellegű problémája volt. Ő pár hete, Leverkusenben lett rosszul a European Tour versenyen, ahol kórházba is került és napokig benttartották. Ezt követően egy Premier League fordulót is le kellett mondania és a játéka sem az igazi... 4 meccset játszott azóta, amelyből mindössze egyet tudott megnyerni (a hétvégén Jeff Smith ellen tudott nyerni extrém 100%-os, 6/6-os kiszállózásának hála).

Találkoztak egymással is a hétvégi US Masters-en, ahol egészen könnyedén, 8-3-ra tudott nyerni Gerwen... én valami hasonlót várok a PL-ben is... ráadásul 10 nyert leg-re megy majd a meccs, amin még könnyebben kinyílhat az olló a két játékos között adott esetben, illetve egy esetleges rossz kezdés esetén is lesz lehetősége fordítani a hollandnak. Nem tudom mennyire bizonytalan még, vagy mennyire van hatással az "állóképességére" Wade-nek a betegeskedés, mindenesetre alapjáraton is Gerwen lenne nálam a favorit... ilyen előzményekkel pedig különösen. Szerintem Gerwen jut a döntőbe, és nem várok olyan kiélezett meccset, hogy döntő leg-re legyen szüksége.

van Gerwen, Michael - Wade, James: Kör hendikeppel - Hendikep tipp