Egy újabb mérkőzés a B Liga 3-as csoportjából, és mi tagadás, itt is kevés gólt várok, vagy talán gólt sem, akárcsak a bosnyák-román találkozón.

Finnország nagyon defenzív csapat, utolsó 15 tétmeccsét nézve a 2,5-ös line-t az össz gólok száma 2-szer lépte át. A 15-ből 13-szor 2,5-nél kevesebb gól született a finnek meccsein. Kanerva 5 védővel játszik, három belső védő, két biztosító szárnyvédő a széleken. Ha ebben a felfogásba a játékosok fegyelmezettek maradnak, és egy olyan kapus van mögöttük, mint Hradecky, sőt a támadók is védekeznek, lehetetlen ilyen csapatokkal bármit kezdeni. Sokszor látjuk, hogy sokkal jobb, kreatívabb csapatok is tanácstalanok, amikor az ilyen csapatok (mint amúgy a magyar is) feláll, és bekkel veszettül. A finnek jók fizikálisan, vállalják a kontaktokat, nehéz játszani ellenük.

Montenegró ezt a sorozatot egy 2-0-ás győzelemmel nyitotta, hazai pályán 2-0-ra verte Romániát. Taktikus focival tehette, mert a román együttesnél volt többet a labda, de a labdabirtoklás igencsak meddő lehetett, hisz 7 román lövés volt, abból egy ment kapura. Montenegrónak otthon sem kellett a labda, szerintem ezek után ma sem lesz arra szüksége. Viszont a finnek sem annyira labdadominánsak, amelyik együttesnél épp lesz a bogyó, azt zavarni fogja. Unalmas tili-tolis perceket várok, láthattuk a magyar angolon is, sok olyan 2-3 perces szituáció volt (főleg a félidő vége), amikor mi passzoltunk úgy 40-45 alibit, aztán az angolok... Közben szándék, hogy kapu felé menjünk, vagy menjenek, szinte semmi.

Montenegrónak ott északon a remi nem tragédia. Meg nem hiszem, hogy ízlene nekik a finnek fizikális focija. Majd adogatnak a védekező zónában, de abból aligha lesz gól. Ezt is ilyen tipikus 1-gólos meccsnek tartom, amelyik együttes betalál, meg is nyerheti a meccset, de egy jó 0-0-t sem zárok ki.

Finnország - Montenegró: Gólok száma - Felett/alatt tipp