A pozsonyi Challenger tornán is lehet pontokat gyűjteni a héten. Vannak akik lelkesebbek lehetnek, hiszen kedvenc felületükön próbálkozhatnak, de vannak olyanok is akik kiszorultak a füves tornákról és gyengébb formájukban, nem jó kedvükben jöttek az egykori Magyar fővárosba.

Ilyen az osztrákok Davis Cup csapattagja Dennis Novak is, aki tavaly ilyenkor a füves stuttgarti tornán püfölte a labdát, ám mostanra csak a szlovák 68 ezer összdíjazású Challenger maradt neki.

Novak, ha elkapja a fonalat képes az ilyen mezőnyt teljesen maga alá gyűrve legyőzni, ám, ha nincs meg a ritmusa, akkor egy jobb mentalitású, motivált, feljövőben lévő versenyzővel szemben simán ki is tud kapni.

Márpedig Alexander Shevchenko az az orosz játékos, aki tavaly és idén is a fejlődés lépcsőfokait lépegeti felfelé.

Múlt héten Poznanban Balázs Attila és Laaksonen baját látta el két-két sima szettben, s csak a később elődöntőig menetelő argentin Olivieri állította meg. Így viszont bőven maradt a tankban és Pozsonyban tényleg a legjobbját adhatja elő a közönségnek. A belépője jól sikerült, hiszen a hazaiak indulóját Horanskyt is nagyon sima, egyértelmű meccsen, 6:2,6:4 -el iktatta ki.

Novak az amerikai színekben induló Moreno de Alboránt szintén sima két szettben verte az első fellépésén, ám a tengerentúli Európába jőve nem is tudott szinte semmit magáról a pályán és idén salakon alapból mínuszos mérleggel rendelkezik.

Tömören, összevetve az aktuális formákat és a felkészültségüket a játékosoknak, az orosz jobban egyben van, masszívabb teljesítményre képes, véleményem szerint Novakot is képes lesz megverni a mai napon a pozsonyi salakon.

Shevchenko, Alexander - Novak, Dennis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp