Wales beírta magát a történelem könyvekbe azzal hogy 1958 után ismét világbajnokságon szerepelhetnek miután legyőzték Ukrajnát egy öngólnak köszönhetően. Kisebb szerencsével tudtak nyerni de ez már egyik walesit sem érdekli, ahogy vélhetően ez a meccs is keményen háttérbe szorulhat annak tudtában hogy ez lesz a harmadik mérkőzése a csapatnak egy hét alatt. Ez pedig a legerősebb érv a vendégek győzelme de sokkal inkább akár kiütéses több gólos sikere mellett, mert a sima V enélkül is lazán ülhetne.

Louis van Gaal ugyanis nagyszerű csapatot menedzselhet, öt nappal ezelőtt a világelső, elég neves kezdőt felvonultató Belgákat ütötték ki 4-1-re úgy, hogy már 0-4-re is vezettek és csak az utolsó pillanatban szépített Belgium Batshuayi góljával a 90+3. percben. Öröm volt nézni a csapat játékát ami mellett a végeredmény is álomszép és akkor is nagy szó miután hallottuk De Bruyne nyilatkozatát a sorozatról. Hollandia megakarja nyerni a csoportot, focizni akar és tud is, aminek Wales fogja meginni ma a levét.

Bale-ék elérték céljukat a vb-re való kijutással. Szinte fixre vehető hogy teljesen felforgatott és messze nem a legerősebb Walesi kezdő fog kifutni a gyepre, annak ellenére hogy ez már a második vereségük lehet így a végén könnyen veszélybe kerülhet a A-ligás tagságuk amit nemrég harcoltak ki maguknak. De egy ilyen sorsdöntő meccs után nehezen tudom elképzelni hogy bravúr pontot szerezzenek Európa egyik legjobb formában levő válogatottja ellen akik öt napja erre a meccsre összpontosítanak.

Tipp: 0-3

Wales - Hollandia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp