A világ leggyengébb válogatottja fogadja azt az Izlandot, amelyik az elmúlt években egyre gyengébben teljesít. A két együttes még soha nem találkozott egymással, így nagyon nincs miből kiindulni, hogy mekkora különbség lehet a két csapat között, azonban azt gondolom, a négy rúgott gól simán meglehet Izlandnak.

San Marino válogatottja is fejlődik azért, ezt nem szabad elfelejteni. Észtország és Málta ellen is csak 2-0-ra kapott ki, igaz, 2021-ben és 2022-ben minden mérkőzésüket elvesztették. 2020-ban még Gibraltár és Liechtenstein ellen Nemzetek Ligája mérkőzésen sikerült pontot szerezzenek, azóta ez a bravúr nem jött össze nekik. Nem szerepelnek annyira rosszul, jó pár év múlva eljuthatnak egy olyan szintre, amiben most Málta van, amikor azért néha egy-egy bravúrdöntetlen is összejön. A Nemzetek Ligája kiváló lehetőség számukra a fejlődésre, illetve a vb-és eb-selejtezők is, bár azért vannak mérkőzések, amikor nagyon megszórják őket.

Izland a 65.helyen áll a világranglistán, azonban a vb-selejtező nagyon nem jött össze nekik. Kilenc ponttal az utolsó előtti helyen zártak, és esélyük nem volt arra, hogy 2018 után újra vb-n szerepeljen a csapat. Igazából már az előző Nemzetek Ligája is eléggé gyengére sikerült tőlük, hat vereséggel és 17 kapott góllal estek ki az A ligából. A mostani kiírásban jó eséllyel visszajuthatnak, hála az oroszok kizárásának, illetve, hogy gyenge a csoport és két iksszel vezetni tudják a 2-es csoportot.

Ugyan gyenge időszakot él az izlandi foci és a válogatott is, azonban a két csapat között így is hatalmas a különbség. Azt gondolom, hogy az elejétől kezdve dominálni fog az izlandi válogatott és rámennek arra, hogy minél több gólt szerezzenek. A tippem az, hogy szereznek legalább négy gólt.

San Marino - Izland: Izland által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp