A két együttes még nem találkozott egymással korábban, ez lesz az első egymás elleni mérkőzésük. Szaúd-Arábia sikeresen teljesítette a világbajnoki-selejtező harmadik szakaszát is, és Japán, Ausztrália, Kína, Omán és Vietnám előtt megnyerte a B csoportot. Venezuela a dél-amerikai selejtezősorozat utolsó helyén zárt és esélye sem volt arra, hogy előrébb végezzen.

A szaúdi válogatott jelenleg a 49.helyen áll, míg meglepetésre Venezuela az 58. Ha minden igaz, akkor a szaúdi válogatott kerete csak otthon játszó játékosokból áll, míg a vendégeknél azért bőven akad légiós, például Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is játszanak egy páran. Nívósabb a keret, jobbak a játékosok és az ellenfelek is, akik ellen játszani szoktak. Mondjuk ebből kábé semmi nem látszott Málta ellen, akiket épphogy, mindössze 1-0-ra sikerült megverjenek. Akkora fölényben nem játszott a venéz válogatott, mint egy európai szokott Málta ellen, sem labdabirtoklásban, sem pedig a helyzetek számában nem volt akkora különbség a dél-amerikai csapat számára.

A szaúdi válogatott legutóbbi találkozóján kikapott Kolumbiától 1-0-ra, amely mérkőzést szintén Spanyolországban, Murcia városában rendeztek, akárcsak ezt a találkozót. Azon a mérkőzésen többet birtokolta a labdát az ázsiai válogatott, azonban többet próbálkozott a dél-amerikai együttes.

Nem várok sok gólt a találkozón, illetve szerintem nagy különbség sincs a csapatok között. Döntetlent tippelek, méghozzá egy olyan mérkőzésen, amikor mindkét csapat szerezhet egy-egy gólt.

Szaúd-Arábia - Venezuela: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp