Európa jelenlegi leggyengébb válogatottjai a D divízióban mérkőznek. San Marinónak nem is kérdés, hogy itt a helye, de Málta és Észtország sem tartja szerintem érdemesnek erre magát és ma azért küzdenek, hogy egy szinttel feljebb verekedjék magukat ebből a kis számú, három tagú csoportból.

Az észtek odahaza Tallinban, míg a máltaiak idegenben Serravalléban nyertek könnyedén 2-0 -ra a miniállam ellen.

Most Ta Qaliban egymásnak eshetnek. Egyenlő erők küzdelme lesz ez, de a hazai pálya ebben az erőkben közel álló csapatok párharcán akár döntő tényező is lehet. A Devis Mangia vezette máltaiak mostanában szemmel látható fejlődésen mentek át. Az már igazi jelként fogható fel, hogy ha még barátságos meccsen is, de legyőzték Kuvait és Azerbajdzsán válogatottját is ez év márciusában!

Ilyen meglepő győzelmekkel a baltiak nem rendelkeznek, ráadásul idegenben tétmeccsen, talán még az is túlzás, ha azt mondjuk szökő évente nyernek meccseket.

Thomas Haberli fiai ráadásul spanyo, földön a hétvégén megmérkőztek Argentínával és Messi egymaga öt gólt gurítva ütötte ki Észtországot, ami, ha Argentína, ha nem, az önbizalmuknak biztos nem tett jót.

Málta odahaza, céltudatos és akaratos futballra törekszik, ez az elmúlt évtizedekben is megtapasztalhattuk már, elég csak a legutóbbi nagy buktát emlegetni, amiről Bozsik Péter is tudna mesélni.

Az észtekben nem érzem azt a pluszt, pláne idegenben, amivel egy igazi "hatpontosnak" nevezhető alsóházi rangadót tudnának hozni. Úgy vélem Málta otthon minimum az egy pontra jó lehet, ráadásul ikertesóm pont ott van a szigeten remélem ez is jó hatással lesz a tippem szempontjából! :)

Málta - Észtország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp