Vakok között félszemű a király, mondhatják a lettek... Andorra és Liechtenstein még mindig ugatja a focit. Kétszer találkoztak a 2000-es években, mindkét meccsen 1-1 gól döntött. Én megint valami hasonló forgatókönyvet várok, de azt is elfogadom, ha marad a 0-0, és nincs döntés.

Andorra és Liechtenstaein ebben a NL kiírásban még nem lőtt gólt. Kapni sem sokat kapott, Andorra benyelt 3-mat a lettektől idegenben (benne van), Liechtenstein pedig otthon kapott 2-őt a moldávok ellen, majd 1-0-ra kaptak ki a lettektől. Vállalható pofonok, azért a hercegségbeliek ennél komolyabb pofonokat is kihordtak már lábon.

Liechtenstein meccsein a hálót ritkán kell foltozni meccsek után, utolsó 10 meccsükön (minden szériát figyelve, felkészülési meccseket is tekintve) 1 gólt hoztak össze. Az örmények bohóckodtak össze egy 1-1-et, de más b betűs szót is használhattam volna.

Andorra piszok kemény, mint a legdurvább csiszolóvászon, olyan kellemetlen. Durva focit játszanak, fizikális csapat, és nehéz feltörni. Előrejátékban viszont kevésbé kreatív, Liechtenstein pedig papíron két jobb csapat ellen is türhető pofont kapott csak. Ebből kiindulva inkább küzdelmes, mint látványos meccset várok. Töredezett játék, sok foult, ápolás, minden, ami nem foci.

Andorra a kaput 3-szor találta el ezen a két NL-meccsen, Liechtenstein pedig kétszer. Ezek a számok is jelzik, hogy itt azért kevésbé minőségi csapatokról beszélünk, és azért ezek a csapatok, amíg nem volt ez az NL-széria, általában vb- és eb-selejtezőkön csakis jobbak ellen játszottak. Vérükben van, hogy a döntetlent kell védeni, és talán ez annyira beléjük ívódott, hogy akkor sem fociznak, amikor talán lehetne. 1-0-ra tippelek, de 0-0 is lehet. Ha 2+ gól esik, már szomorú leszek.

Andorra - Liechtenstein: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp