A nottinghami női WTA torna mai második elődöntőjében két olyan versenyző jutott be, aki most nyújthatja idén a legjobbját, hiszen a számukra olyan kedves füves borításon versenyezhetnek, amin korábban is sikeresek voltak és az sem véletlen, hogy ide értek a végjátékba.

Talán Alison Riskének volt nehezebb időszaka, hiszen tavaly alig versenyzett és sérüléssel is bajlódott, ezért nem volt meglepő, hogy kivételes módon a 2021 -es füves szezonban negatív mérleggel zárt és Wimbledonban is már az első körben kiesett Martincova ellenében.

Az új szezonra valamelyest összekapta magát és bár nagy menetelése nem volt, itt Nottinghamben magabiztosan, két-két szettekben verte a Snigur, Garcia, kettőst, majd a tegnapi negyeddöntőben a helyiek egyik kedvence ellen már a egy grízesebb történetbe ment bele, de szetthátrányból sikeresen felülkerekedett végül.

Az azonban elmondhatjuk, hogy Golubic személyében, jelenlegi formáját mutatva jóval nagyobb feladat elé néz az amerikai.

A helvét, aki ősszel éri el a harmadik X -ét, egy jóval keményebb hármason jutott túl. Raducanu ellen alig volt a pályán, hiszen a friss USA Open bajnok feladta 4:3 -as svájci vezetésnél a harcot sérülés miatt, de Watson és pláne tegnap Tomljanovic sima két szettes elverése nagyon biztató jeleket mutat. Egy igazi ki-ki meccsre számítunk, az oddsmesterek az amerikait jelölték meg favoritnak, ám nálam pont fordítva van. Az érzésem és a heti mutatott játék alapján magabiztosabbnak érzem az európait, szerintem a mai formákat nézve legyűri Golubic Riskét, az érték egyértelműen a svájci szorzójában rejlik én ki is aknázom a lehetőséget, amíg lehet.

Riske, Alison - Golubic, Viktorija: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp