Nehéz dolog a magyar válogatottról érzelmek nélkül írni, még nehezebb reális tippet adni. Most mégis megpróbálom.

Beszélhetnénk a nekem egyre inkább unszimpatikusabbá váló szurkolói közegről, a pökhendi, nagymagyarkodó, trollfocis nagyképűségről, ami mindenhol megnyilvánul. Nem teszem. Beszélhetnénk a politikai helyzetről, ami egyrészt megjelenik a füttyögésben, másrészt az ukrán háború kapcsán képviselt magyar álláspont védhetetlenségéről, és az emiatti nyugati irányból jövő dühről. Nem teszem.

Próbálok a földön maradni, és csak az elmúlt két meccsből levonni valamiféle következtetést. Az első axiómám, hogy a magyar játékosok közül egyedül Willi Orbán az, aki állandó meccsterhelésben volt a szezonban, így fizikálisan bírja a „háromnapozást”. Mire alapozom ezt a kijelentést? Nézzük meg a második meccset. Szalai Attila talán márciusban játszott utoljára kilencven percet végig, az olaszok elleni meccset nem is bírta tüdővel. Sallai Roli pedig annyira szétszedte magát a második meccsen, hogy Rossi ezt nyilatkozta róla most: „Kisebb gondok már mutatkoznak, Sallai Rolandnál a tegnapi edzésen már előjöttek problémák. Igazából nem is lehet edzésnek nevezni, inkább kis nyújtózkodásra volt idő, valójában csak taktikai videók nézésére van lehetőségünk. Szóval Sallaival lehet, hogy lesz egészségügyi probléma.” Szalai Ádámban hatalmas küzdőszellem van, de ő 30 fölötti, a Baselban perceket kapott a tavasszal, ő már eddig is a bőrén vette a levegőt.

Schafer Andris eltiltott, Kleinheisler Laci lesérült, nincs meg a középpályánk. Nagy Ádám mindig a biztonsági játékot játssza, Szoboszlai Dominikra pedig a korábbiak illenek, tehát nem fogja bírni, alig-alig játszott a Lipcsében.

Ezután nézzük a védelmet: Nagy Zsolt már az olaszok ellen sem bírta a tempót, de mellé becsatlakozott Nego is a másik oldalon. Spinazzola és Politano feltörölték velük a padlót. Lang Ádámot én soha nem értettem, szerintem magyar bajnokság szintjén sem játszik, innen is tudnék jobbakat választani középre. Orban egymaga nem fogja tudni tartani a hátországot!

Talán az első félidő az, amikor lesz esélyük a magyaroknak a gólszerzésre, mert akkor még lesz erő az egyre jobban fáradó támadókban. Szoboszlai és Sallai talán ebben a játékrészben még oda tudják pakolni magukat. A második játékrészre várom a totális elfogyást.

A németeknek sokkal több cserelehetősége van. A második meccsen szinte a teljes kezdőcsapatukat lecserélte Flick mester, négyen maradtak akkor: Kimmich, Neuer, Rüdiger és Müller. Most vélhetően újra felpakolja a teljes olaszok elleni kezdőt: támadásban jön Goretzka, Sane, Gnabry, Werner. Úgy gondolom, ez támadásban sokkal erősebb, mint amit az angolok ellen láttunk: Müller, Havertz, Musiala és Gündogan.

Én tehát az első félidőre megyek gólokban: akkor lesz erő még a magyar támadókban, míg a pihentebb német támadók földbe döngölik a Lang-Szalai párost. Két gólért ilyen szorzót kínálni… Az olaszok is megrúgták ezt nekünk gyengébb támadópotenciállal, a németek is megrúgják.

Magyarország - Németország: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp