A Nemzetek Ligája C divíziójának 1-es csoportjában szerepel a két együttes, eddig nagyon gyengén. A csoport Törökország, Luxemburg, Litvánia és Feröer válogatottjából áll, és szinte 100%, hogy ebből a most pályára lépő két együttesből fog egy kiesni a D divízióba.

Feröer 0-4-et, Litvánia 0-6-ot játszott a törökökkel, illetve mindkét együttes kikapott Luxemburg együttesétől is. Feröer 0-1-et, Litvánia 0-2-t játszott velük, így jelen állás szerint a litvánok állnak a csoport utolsó helyén.

Feröer a 124.helyen áll a világranglistán, míg Litvánia a 138., így jelen helyzetben nagy különbség nincs a csapatok között. Elsőre nehéz lehet jósolgatni a mérkőzésre, illetve ha hosszútávon nézem a csapatok mérkőzéseit, akkor is azt látom, hogy talán Feröer az, aki egy kicsivel jobb formában van. Litvánia a brutálgyenge Bulgáriát tudta legyőzni még tavaly októberben, illetve barátságos mérkőzésen 2-1-re San Marinot. Nehéz lesz így kiharcolják a bent maradást, főleg úgy, hogy nem jobbak most, mint a pályaválasztó feröeri együttes.

Feröer idén legyőzte Liechtensteint, és ikszelt Gibraltárral. Tavaly vb-selejtezőn legyőzték Moldovát, és barátságos mérkőzésen kiütötték Liechtensteint, ezen kívül csupa gyenge mérkőzésük volt.

Feröer két játékosát is kénytelen lesz nélkülözni eltiltás miatt, így egy kicsit megbomlik majd a csapategység. Ez talán kedvezhet egy kicsit a vendégeknek, akik egyértelműen a három pontért utaznak Torshavnba.

Mindkét csapattól várok gólt, és az sem zavar majd, ha végül az egyik együttes behúzza a három pontot, de nekem a megérzésem a súgja, hogy a mérkőzés döntetlennel fog véget érni.

Feröer-szigetek - Litvánia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp