A mini Eb, a Nemzetek Ligája sorozat folytatódik, ismét jönnek a különböző ligák találkozói. A legkutyábbaktól a legjobbakig, minden szinten lesznek meccsnek, mi pedig valószínűleg inkább az ismertebb csapatok és játékosok meccseit nézzük, követjük.

Az A Ligában a legjobbak között az 'ibériai' csoportban a luzitánok és a hispánok nagyjából hozzák a papírformát, három kör után nagyon úgy néz ki, hogy Ronaldóék vagy Pau Torresék nyerik a négyest.

A csehek is kapaszkodnak még, de fogy az erő, hisz Svájcot megverték, aztán jött egy iksz a spanylok ellen (2-2), majd a Portugálok elleni zakó. Ha a tendencia folytatódik, ebből ma is cseh-pofon lesz, kérdés a mértéke.

Érdekesség, hogy az egymás elleni csehországi 2-2-őn a csehek összesen háromszor kísérleteztek lövéssel, és ebből a három lövésből sikerült szerezniük két gólt. Nem akármilyen hatékonyság, viszont ha otthon 3-szor jutottak el a kapuig, az nem sok jót jelent. Kiolvasható belőle a csehek taktikája, és gondolhatjuk, milyen volt a meccs képe. Spanyol guriga a semleges zónában a középpályások és a védekező játékosok között, réskeresés, a csehek meg a híres tolódásos védelemmel lekövették a spanyol 'akciókat' vagy nevezzük inkább labdatologatásnak.

A spanyol együttes a legjobb védekezés a támadás elvét alkalmazza, a meddő mezőnyfölény, az unalmas labdatologatás, mint taktikai elem arra jó, hogy a labdát követő csapat jobban fárad, és amíg a Enrique-csapatnál van a ballon, addig az ellenfél tuti nem lő gólt. A hispánok azon a 2-2-es meccsen 73%-ban birtokolták a labdát, ebből kiindulva otthon is valami hasonlót látunk majd.

Ha Soucekék megszállják a saját kapujuk előtti zónát, azt a 20-25 métert, akkor a spanyoloknak reszeltek. Megy majd az unalmas tili-toli, ami emészti az órát. A spanyol csapatra sem jellemző, hogy a kevésbé minőségi helyzetekből tüzelnének, szóval nagyon, de nagyon kellemes line és odds párosítás ez.

Spanyolország - Csehország: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp