Valami iszonyatosan gyengén szerepel Bulgária az elmúlt időszakban, én pedig hülye fejjel azt hittem, hogy majd Gibraltár ellen talán fordulhat a kocka. Már ami az NL szereplést illeti. Nos, nem. Kiábrándítóan gyengén szerepelt az együttes, mindössze csak egy döntetlenre futotta tőlük.

Ha valaki azt mondja nekem egy pár hete, hogy három forduló után úgy áll majd a csoport, hogy Grúzia 100%-os teljesítménnyel vezet Észak-Macedónia és Bulgária előtt kiröhögöm. Ha pedig hozzátette volna azt, hogy hogyan jön ez össze, én magam hívtam volna neki a diliházat.

Eszméletlen formában játszik Grúzia, 12-2-es gólaránnyal vezetik a csoportot. Törökországgal egyetemben a legtöbb gólt szerezték eddig az NL-ben, és a törökökkel ellentétben ők nem számítottak minden mérkőzésen esélyesnek. Nagy teljesítmény ez, még akkor is, ha sokan nem veszik komolyan a sorozatot. Ma pedig újabb gólgazdag győzelmet arathatnak.

Bulgária válogatottja pár nappal ezelőtt hatalmas buszbalesetet szenvedett. A hírek szerint csak egy játékos szenvedett sérülést, bár az övé rendkívül életveszélyes volt. Todor Nedeleven koponyaműtéte végeztek, így ő biztosan nem léphet ma pályára, azonban nagy kérdés, hogy a többi játékos milyen állapotban van. A csapat, a válogatott és a bolgár szövetség is szeretné lejátszani a találkozót, bár kérdéses, hogy ez mennyire nyerő ötlet ilyenkor.

Szegény bolgárokat az ág is húzza, mondhatnánk. Nem elég, hogy régóta nem tudnak egy normális időszakot felmutatni, meg akkor egy baleset is tetőzi a problémáikat. Ha nyernek a grúzok, akkor nagy lépéat tehetnek a feljutás felé, akkor már csak egy nehéz mérkőzésük lesz, a macedónok elleni. Ha ott megússzák három kapott gól alatt, akkor megvan a feljutás.

A tippem az, hogy kihasználja a helyzetet a grúz válogatott és legyőzi az ezer sebből vérző Bulgáriát. Legalább két hazai gólt várok.

Grúzia - Bulgária: Grúzia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp