Az egyik legnagyobb meglepetés a most futó Nemzetek Ligája kiírásában, hogy szlovákia odahaza kikapott Kazahsztán csapatától.

Egyre gyengébben teljesít szlovákia is, a csapat jelenleg a C divízióban szerepel. Hazai pályán kaptak ki a kazahoktól úgy, hogy 75-25 volt a labdabirtoklási fölényük, de kapuralövésük csak egy volt és egy góljukat is érvénytelenítette a VAR. Az ország szégyenéről írtak a lapok, csalódott volt mindenki a mérkőzés után. A szlovák szövetségi kapitány még bele is állt Magyarországba a mérkőzés után, mondván, csak nálunk tapsolnak a vereségek után. Ne menjünk bele.

A vereség után menesztették is a szövetségi kapitányt, aki még korábban kiemelte, hogy valami nagyon nincs rendben a csapaton belül. Már a fehéroroszok ellen is szenvedett a csapat, bár akkor még kicsikarták a győzelmet. Azonban a második mérkőzésükön már nem, így lépéshátrányba kerültek északi szomszédaink.

Nincs Hamsik, így mindenki fejtegetni kezdte, hogy vajon a válogatottságtól visszavonult játékos hiánya lehet a probléma? Mondjuk a hírek szerint a játékosoknak sem volt/van túl sok önbizalmuk, így aztán nem lehet csodálkozni a visszadogott teljesítményen.

Ugyan nyert Azerbajdzsán ellen a szlovák válogatott, azonban a helyzetkihasználásuk eléggé gyenge volt. Ha ugyanazt a játékot hozza a csapat, mint odahaza, akkor meglehet nekik a győzelem, kétszer csak nem tudnak annyira gyengén játszani. Bár ki tudja.

Szerintem most nehezebb dolga lesz a kazahoknak, mint idegenben volt, nem hiszem, hogy megint tálcán nyújtaná át a lehetőségeket a vendégek. Azonban mivel a mérkőzés a feljutásról dönt és odahaza játszanak a kazahok, így benne van, hogy szeretnének gólt rúgni és nyerni.

Ha itt nyernébekk a kazahok, akkor hatalmas előnybe kerülnének, hiszen szlovákiával szemben már négy pont lenne az előnyük, két fordulóval a zárás előtt. Ez nagy dolog, és remélem ott motoszkál a fejekben.

A tippem az, hogy odahaza muszáj pontot szerezzen a hazai csapat, és benne van, hogy ehhez muszáj gólt szerezzen. Szerintem az egy gól összejön nekik, a kérdés csak az, hogy ez mire lesz elég.

Kazahsztán - Szlovákia: Kazahsztán által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp